Sense remei

El conseller de Territori, Damià Calvet, va reconèixer al juliol que “la tramitació de l’abocador de Riba-roja d’Ebre estava molt avançada” i, per tant, la Generalitat no ha pogut fer res per aturar el projecte. Ho va dir després de visitar el territori en diverses ocasions i d’airejar als quatre vents la seva oposició a aquest abocador, d’acord amb la gran majoria d’alcaldes de la Ribera d’Ebre. 

I la mateixa història ha passat a la Terra Alta. Des del govern, admenten que difícilment es podran aturar els parcs eòlics que s’han reactivat en els últims mesos. Concretament els tres parcs de deu aerogeneradors cadascun que s’instal·larien entre la Pobla de Massaluca, Vilalba dels Arcs i Batea i també els dos parcs que es preveu construïr entre Prat de Comte, el Pinell de Brai i Benifallet, amb disset aerogeradors. Cinc parcs que afegirien 47 noves màquines a la comarca amb més concentració eòlica de tota Catalunya, i que passaria de tenir 184 aerogeneradors, a tenir-ne 231.

El cas és idèntic. Són projectes que es van tramitar anys enrere (el 2011 en el cas de l’abocador i entre el 2002 i el 2010 els parcs eòlics) i que ara es troben en una situació on l’adminsitració no pot tirar-los enrere pels tràmits que ja tenen a les mans les empreses promotores. Uns projectes que al territori es donaven per enterrats després de tants anys sense saber-ne res però que, en realitat, es trobaven al calaix i que, amb la primera sortida de la crisi econòmica, s’han desempolsat i han anat, de nou, sobre la taula.

Veient com avancen aquestes infraestructures, que la Generalitat va aprovar al seu temps, no estaria de més que el govern actual desvetllés quins altres projectes d’instal·lacions té en cartera a l’Ebre i, sobretot, quins es troben en estat de tramitació oberta i quins altres es troben ja en situació irremeiable i depenen només de la butxaca dels promotors. Més que res perquè així, podrem saber quin territori ens podem trobar d’aqui 10, 15 o 20 anys.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

51 + = 54

Últimes notícies