HomeGastronomia“A Tortosa de tapes” no es farà enguany per falta de participació...

“A Tortosa de tapes” no es farà enguany per falta de participació de restauradors

La ruta gastronòmica “A Tortosa de tapes” no se celebrarà enguany per la falta de participació de bars i restaurants, segons ha confirmat la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa, coorganitzadora de l’activitat amb l’Ajuntament i el suport de l’Associació d’Hostaleria i Turisme Platigot.

Malgrat que “A Tortosa de tapes” ha sigut una proposta molt ben valorada pel públic, tant local com visitant, este suport ciutadà no ha sigut suficient per a convèncer els establiments reticents a sumar-s’hi, la qual cosa ha fet que l’organització haja decidit suspendre la ruta gastronòmica. De moment, la seua continuïtat no està assegurada i podria dixar de fer-se definitivament, tot i que des de l’organització s’estudia plantejar un model diferent per a mantindre esta iniciativa gastronòmica en un futur.

Segons diverses fonts, la falta d’interès dels establiments participants podria atribuir-se “a les condicions de participació i a la baixa rendibilitat econòmica” que aporta esta activitat als restauradors, tenint en compte “l’esforç logístic i laboral” que suposa.

La primera edició d’“A Tortosa de tapes” se va fer el 2014, amb tres rutes diferenciades (Centre-Remolins, Temple i Ferreries), i des d’aleshores s’ha celebrat cada any a excepció dels anys 2020 i 2021, suspesa a conseqüència de la pandèmia de la covid-19, i el 2023, en esta ocasió per falta de patrocinador. La ruta gastronòmica es va reprendre l’any passat coincidint amb la celebració del Festival d’Intervencions Efímeres A Cel Obert, el primer cap de setmana d’octubre.

En esta ruta de tapes, una trentena de bars i restaurants (en l’edició de 2024 ja només hi van participar 21) oferien una gran varietat de tapes, una per establiment, acompanyades de cervesa.

Destacats xefs

En algunes edicions, fins i tot destacats xefs de la cuina ebrenca col·laboraven en l’elaboració d’exquisides tapes i contribuïen a donar un valor afegit a esta activitat gastronòmica. L’any passat van participar els xefs amb estrella Michelin Vicent Guimerà, del restaurant L’Antic Molí d’Ulldecona, i Pep Moreno, del restaurant Deliranto de Salou. A la vegada, amb l’objectiu d’incentivar el consum, la Cambra de Comerç concedia diversos premis a les persones que hi participaven.

En l’última edició, que va ser la vuitena, se va oferir la tapa i la canya de cervesa a un preu unitari de 4 euros. En total, se van servir 14.700 tapes, unes 600 menys que el 2022.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

Últimes notícies