HomeGastronomiaAlcanar serà la capital del cítric amb Expocítric i les Jornades Gastronòmiques...

Alcanar serà la capital del cítric amb Expocítric i les Jornades Gastronòmiques de la Clementina

La tradició citrícola d’Alcanar se projectarà com la Capital Europea del Cítric amb la primera edició d’Expocítric. Una fira que tindrà lloc el 15 i 16 de novembre al recinte del Centre Cívic d’Alcanar i on els visitants trobaran productors locals, cuina en directe, tastos i tot un món de coneixement sobre els cítrics: des del camp fins a la taula. La fira està organitzada per l’Ajuntament d’Alcanar amb la col·laboració del Grup Àpat i Sud gastronòmic.

Els expositors

El recinte firal del Centre Cívic d’Alcanar l’ocuparan fins a 35 expositors relacionats amb el sector agroalimentari. Hi haurà productes gastronòmics com ara melmelades, sucs, oli, vi, mel, ous, formatges i embotits, pastissos i coques i arròs del delta de l’Ebre, així com diferents propostes de cuina de proximitat. Els visitants també hi trobaran maquinària agrícola, noves tecnologies aplicades al camp i vivers agrícoles.

Els cítrics d’alcanar, al plat

Durant els dos dies d’Expocítric, l’escenari principal acollirà fins a sis sessions de cuina en directe a càrrec de xefs professionals i de prestigi i amb el cítric com a ingredient principal. Conformen el cartell Aitor López (Citrus del Tancat, Alcanar, 1 estrella Michelin), Jeroni Castell (les Moles, Ulldecona, 1 estrella Michelin), Vicent Guimerà (l’Antic Molí, Ulldecona, 1 estrella Michelin), Carme Guillemot (Alcanar), Albert Guzmán (Albert Guzmán, la Ràpita) i Aida Reverté (les Palmeres, les Cases d’Alcanar).

Tastos, música i zona infantil

Expocítric serà una festa en tots els sentits. Més enllà de la zona d’expositors, l’espai de tast esdevindrà un altre dels grans reclams de la fira, on se podran assaborir alguns dels productes que oferiran els elaboradors que exposen a la mostra. El recinte també disposarà d’una zona infantil, amb jocs i manualitats centrats en el món citrícola. La nit de dissabte estarà amenitzada per un grup de música local.

Retransmissió en directe per Canal TE

Les sis sessions de cuina en directe, que es realitzaran dissabte —a les 13 h, 17 h, 18 h i 19 h— i diumenge —a les 12 h i 13 h—, se podran seguir en directe per Canal TE i també a través del web de www.canalte.cat.

XXXI Jornades Gastronòmiques de la Clementina

Del 14 de novembre al 14 de desembre també se celebren les XXXI Jornades de la Clemetina, amb la participació de quatre restaurants locals: Can Manel, La Marinada, La Costa i Les Palmeres. Tots ells, amb propostes culinàries adaptades als temps actuals, amb la clementina com a ingredient principal, i posant en relleu la riquesa gastronòmica i el producte local del municipi.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

Últimes notícies