Els porxos de l’edifici de l’antiga llotja del port de l’Ametlla de Mar acollirà, aquest diumenge, la 38a Diada de l’Arrossejat. La festa, que comptarà amb el concurs d’arrossejat, degustacions i animació, posarà fi a les jornades gastronòmiques que s’han dut a terme durant aquests dies als restaurants del municipi.
El concurs de l’arrossejat és l’essència d’aquesta diada que, si no fos per la covid enguany ja faria quaranta anys. Una tradició que té molt d’èxit i que ha aconseguit passar de pares a fills creant un ambient molt familiar i agradable.
Enguany la diada es farà diumenge al matí. A partir de les 10 h, una quarantena de cuiners amateurs encendran els fogons per elaborar el millor d’arrossejat i participar en el concurs. Ho faran en 2 torns de 21 participants cadascú. El jurat atorgarà sis primers premis de mestre/sa arrossejaire amb 200 € en metàl·lic.
Paral·lelament, durant tot el matí es podran consumir degustacions d’arrossejat al preu simbòlic de 2 euros, degustacions de peixet fregit de la llotja, gentilesa de la Confraria de Pescadors, per 3 euros, i també degustacions de vi de la DO Terra Alta.
La regidora de Turisme, Ma José Castellano, explica que originàriament es feia dissabte a la tarda i enguany es fa aquest canvi a diumenge i remarca el bon ambient que es respira en aquesta diada, “Hem passat la festa a diumenge al matí pensant que facilita més als visitants que vinguin a passar tot el dia. És una prova que fem i que l’adaptem al que ja es fa a la Diada dels Fideus Rossejats que té molt d’èxit. La Diada és molt divertida i el concurs genera rivalitat però un gran d’ambient“.
Tot plegat amb l’animació de la música de la Xaranga Suquet Calero i els nanos que sortiran des de l’Ajuntament i aniran fins al moll. Allà també hi haurà la música del Dijei de Pueblo.