HomeAgricultura‘Benvinguts a Pagès La Festa’ obre les portes d’una desena d’explotacions agrícoles...

‘Benvinguts a Pagès La Festa’ obre les portes d’una desena d’explotacions agrícoles i ramaderes a les Terres de l’Ebre el primer cap de setmana d’octubre

Les Terres de l’Ebre també s’apunten a Benvinguts a Pagès La Festa el primer cap de setmana d’octubre amb una oferta en què una desena d’explotacions agrícoles i ramaderes al territori obriran les seves portes perquè la ciutadania redescobreixi l’origen d’allò que mengem i s’aproximi al dia a dia dels pagesos i les pageses. Els dies 4 i 5 d’octubre a les Terres de l’Ebre el públic tindrà una magnífica oportunitat per comprar aliments de manera directa, sense intermediaris en el marc de la desena edició de Benvinguts a Pagès La Festa, que té la voluntat de fidelitzar nous públics.

Les visites s’han de reservar prèviament a través de la pàgina web benvingutsapages.cat i tenen un preu de 2,5 euros per a les persones majors de 15 anys (per a infants i joves són gratuïtes). L’import es destina íntegrament a cobrir part de les despeses que assumeixen els pagesos i pageses per a la preparació de les visites.

Experiències de tota mena

Les visites guiades a les explotacions tornaran a ser el reclam del cap de setmana de portes obertes de la pagesia. A les Terres de l’Ebre, per exemple, es podrà entrar als camps de l’Arion, al Montsià, un entorn únic al món que concentra el nombre més elevat d’oliveres mil·lenàries per hectàrea i en què es resseguirà la història de la cultura mediterrània dels darrers 2.000 anys. Una altra opció serà acompanyar una família de cinquena generació de pagesos i ramaders i també apicultors del Baix Ebre. El públic que participi a Benvinguts a Pagès La Festa es podrà desplaçar fins a la Terra Alta per conèixer els secrets de l’elaboració artesanal de melmelades o bé podrà ser partícip d’una gran aventura a través de les rutes en caiac per l’Ebre per descobrir els racons més amagats del riu en un itinerari sorprenent que descobrirà la natura, la història i la fauna de tot aquest entorn natural.

Més enllà de les visites guiades a les onze explotacions, el cap de setmana de portes obertes de la pagesia es completa també amb la programació d’activitats complementàries divulgatives i gastronòmiques rurals, la participació de nou allotjaments rurals i la incorporació de restaurants proposats pels mateixos pagesos i pageses que ofereixen una cuina de proximitat.

Tota l’oferta, a través de la pàgina web

La pàgina web benvingutsapages.cat és l’eina de referència per a la consulta dels agents participants i facilita la reserva prèvia obligatòria per a les visites guiades a les explotacions agroalimentàries. A tot Catalunya fins ara hi ha confirmada la participació de més de 300 agents, en què destaquen una setantena d’explotacions agrícoles, ramaderes i pesqueres, una vuitantena d’allotjaments rurals, 40 activitats paral·leles, més de 100 restaurants de proximitat i la incorporació de petits elaboradors del país.

El projecte

El projecte de Benvinguts a Pagès està liderat per la Generalitat de Catalunya en una actuació coordinada entre el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, i el Departament d’Empresa i Treball, a través de l’Agència Catalana de Turisme. En aquestes primeres nou edicions prop de 200.000 persones han participat de la iniciativa, que s’ha anat consolidant any rere any.

Benvinguts a Pagès va néixer l’any 2016 coincidint amb la distinció Catalunya, Regió Europea de la Gastronomia i enguany celebra el seu desè aniversari coincidint amb el reconeixement Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia. Col·laboren amb el projecte la Fundació Alícia, la Diputació de Barcelona, SX3 (CCMA), l’Ajuntament de Barcelona, l’Agència Catalana de Joventut, el Departament de Drets Socials, els Consells Comarcals, les Oficines Comarcals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, els Consorcis i Oficines de Turisme i altres entitats i associacions que treballen per la revalorització i la promoció del sector. Aquesta iniciativa de la Generalitat s’ha convertit en una acció de promoció a la comercialització dels productes i de suport a les explotacions agroalimentàries i pesqueres participants que va dirigida a la ciutadania en general, però sobretot al públic familiar, sènior, foodie i jove.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

Últimes notícies