HomeSocietatContinua el procés de reparació dels llaüts del pas de barca de...

Continua el procés de reparació dels llaüts del pas de barca de Flix

Les embarcacions del pas de barca de Flix continuen a les drassanes de Vinaròs per ser reparades després que el passat 15 de juliol, es procedís a la seua extracció del riu.

Per este motiu, l’alcalde de Flix, Francesc Barbero i el regidor Caco Casals van desplaçar-se fins a les per veure les tasques que s’hi estan duent a terme. Durant la visita, van poder constatar que els llaguts estan molt més danyats del que s’apreciava inicialment, ja que gran part de les taules estaven molt degradades pel pas dels anys.

La reparació, que es va adjudicar per 212.355 euros i compta amb el suport de la Diputació de Tarrgona, està consistint en la retirada i substitució de gran part de les taules i de les costelles dels llaguts, així com el reforç de la sama i la contrasama.

Les noves taules són de pi roig, un arbre de fusta resinosa i alhora força dura que al ser sotmesa a l’escalfor del foc es torna més flexible. D’esta manera, els troncs es tallen longitudinalment per tal que la veta s’adapte millor i amb l’escalfor s’aconsegueix donar-li a cada peça la forma d’arc necessària per a anar formant el casc.

Un cop finalitzada esta tasca, es procedirà a calafatar les embarcacions i administrar-li diverses capes de productes de protecció per a aigua dolça.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 45 = 46

Últimes notícies