HomeAgriculturaEls camps d’arròs se preparen per a celebrar les tradicionals festes de...

Els camps d’arròs se preparen per a celebrar les tradicionals festes de la sega

Els camps d’arròs del Delta es tornen de color daurat amb el final d’estiu i l’arribada del mes de setembre. Els pagesos se preparen per a realitzar les tasques de la sega d’este conreu que dona forma al paisatge del delta de l’Ebre i que és característic de la gastronomia de les Terres de l’Ebre.

Amb tot això, en el marc de les Festes Tradicionals de l’Arròs, arriba la Festa de la Sega, que tanca el cicle d’estes festes que van començar al mes de juny amb la Festa de la Plantada. Diverses poblacions de la desembocadura del riu Ebre celebren esta efemèride per a fer memòria històrica i homenatjar els avantpassats, mostrant com se segaven els camps d’arròs de manera tradicional, un motor econòmic de la zona durant molts segles.

Durant estes jornades se recrea la forma tradicional dels treballs de recollida d’este conreu i la separació tradicional del gra i la closca després de la collida, coneguda com a batuda de potes. Durant la festa de la sega s’usen aïnes com la falç i se mostra com se recollien i transportaven les garbes en carretes de cavalls; per a, seguidament, emportar-se-les a les eres per a trillar-les i extreure’n els grans d’arròs. La música, els cantadors i les jotes acompanyen estes jornades reivindicatives de la memòria pagesa de l’Ebre.

Per tal d’acompanyar esta festivitat se programen diferents activitats gastronòmiques, com són les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs. Un mes en què l’arròs és el protagonista de la cuina dels diferents restaurant de les Terres de l’Ebre.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

Últimes notícies