HomeGastronomiaEls pastissers preveuen una bona campanya de panellets tot i un lleuger...

Els pastissers preveuen una bona campanya de panellets tot i un lleuger encariment del producte

El Gremi de Pastisseria de Barcelona preveu una bona campanya de panellets gràcies a l’encaix de la tradició de la Castanyada, on aquestes preuades postres han sabut sobreviure a la irrupció del Halloween. Enguany es preveu que les comandes surtin entre un 3% i un 6% més cares als clients per l’augment del preu del pinyó i l’ametlla, així com dels costos de producció. No obstant això, el fet de caure el dia 31 d’octubre en divendres fa preveure al gremi una bona venda durant tot el cap de setmana. Del total de panellets venuts, el col·lectiu estima que la meitat siguin de pinyó, si bé els d’ametlla, xocolata o coco també tenen molt bona sortida, juntament amb algunes creacions que els pastissers fan amb formes de fantasma o de carbassa.

El president del Gremi de Pastisseria de Barcelona, Miquel Zaguirre, ha assegurat a l’ACN que les festes tradicionals de casa nostra mantenen el seu arrelament gairebé immutable per la irrupció d’altres tradicions foranies. “Hi ha una celebració que està tirant molt fort com és el Halloween, i realment hem pogut veure que no és competència, sinó que és una cosa que s’està afegint a la nostra tradició“, destaca.

En aquest sentit, assegura que si bé la festa de Halloween té un marc molt concret, que vindria a comportar disfressar-se amb motius terrorífics i recollir caramels, la Castanyada es preserva com un element propi de Catalunya. “Hi ha moltes generacions que celebren el Halloween, i al mateix temps, amb la família, celebren la Castanyada i mengen panellets“, afegeix.

Amb tot, Zaguirre destaca que el panellet tradicional és el que més sortida té a les pastisseries, amb el pinyó com a rei indiscutible de les safates, i que suposa la meitat de tots els que es vendran aquest any. “El de coco, el d’ametlla, el de xocolata o els ossos de sant també se’n venen molt, però també hi ha un punt creatiu del pastisser, i que li agrada adaptar aquesta línia que podem dir que té Halloween“, destaca.

Aquest fet dona pas a trobar panellets amb forma de carbassa o fantasma, entre d’altres: “Amb això els pastissers som els primers que intentem fer innovació i canviar alguna cosa de la tradició“, apunta el president del gremi barceloní.

Lleuger encariment

L’actual situació econòmica no permet als pastissers d’una realitat que atropella tots els sectors, com ho és l’encariment dels costos de producció. A més, en aquest cas també s’hi suma la pujada del preu de matèries primeres, que també afecta directament la producció de panellets.

Aquest any tant el pinyó com l’ametlla han patit un increment important de preu, i això si ho acompanyem amb els costos de producció, que també han anat en alça, sí que es preveu que aquest any tinguem un preu de panellet que sigui entre un 3% i un 6% més que l’any passat“, augura Zaguirre.

Amb tot, els 100 grams de panellet surten per un preu d’entre 6 i 7 euros, motiu pel qual el gremi estima que una família amb 4 o 5 membres es gastarà aproximadament uns 25 euros aquesta Castanyada.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

Últimes notícies