HomeGastronomiaEls vins de la DO Terra Alta mariden de nou les jornades...

Els vins de la DO Terra Alta mariden de nou les jornades gastronòmiques de la galera

Aquest divendres 9 de febrer arrenca una nova edició de les Jornades Gastronòmiques de la Galera de les Terres de l’Ebre. En aquesta XI edició, 38 restaurants de les localitats d’Alcanar, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla i la Ràpita se sumen oferint les seves propostes gastronòmiques, amb la galera com a protagonista.

I un any més, els vins que acompanyaran als menús seran els vins de la Denominació d’Origen Terra Alta. Considerada el celler de les Terres de l’Ebre, les seves garnatxes blanques són ideals per maridar la galera, un producte local i de qualitat, típic de l’Ebre.

Entre les propostes gastronòmiques que podrem trobar enguany, a més dels tradicionals arrossos, hi ha opcions que van des de plats més tradicionals a d’altres més sofisticats: velouté de galeres i musclos; crema de galeres amb cruixentets, menta i nata muntada; galeres guisades amb picada i fesols; crema de galeres amb niu de kataifi i llagostins; ou a baixa temperatura amb parmentier i bisque de galera; duet de tàrtar dinàmic amb galera; mantega de galera, holandesa i ous de peix; o mousselina de galera i rap, entre moltes altres opcions.

Els menús de les jornades es podran degustar fins al 10 de març i són una molt bona oportunitat per gaudir de la gastronomia local i de proximitat, com és el cas d’aquest crustaci que, a més, és font de proteïnes, vitamines i minerals, així com baix en calories i de fàcil digestió. Un producte que marida a la perfecció amb la Garnatxa blanca de la DO Terra Alta.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

Últimes notícies