HomeAgriculturaÈxit dels olis ebrencs al segon concurs nacional d'olis d'oliva verge extra...

Èxit dels olis ebrencs al segon concurs nacional d’olis d’oliva verge extra de Catalunya

Organitzat per la Generalitat de Catalunya i celebrat el dissabte 13 al Pavelló Firal de Les Borges Blanques, els olis de les Terres de l’Ebre van aconseguir 23 premis entre les diferents categories del certamen, amb olis del territori com morrut, farg, empeltre o arbequina, demostrant el potencial del territori si s’aposta per la qualitat i l’excel·lència.

Cal destacar els resultats de Coll de l’Alba morruda del Perelló i Arbor Sacris farga de La Sènia, que van situar els seus olis 2º i 3º millors OOVE de Catalunya. L’oli amb la millor puntuació va ser Salar d’Arbucies, de la varietat salar.

Presidida pel Conseller d’Agricultura de la Generalitat i amb tastadors internacionals reforçant el jurat del Panell de Tast de Catalunya, l’acte va ser la festa de l’oli fet a Catalunya, amb 186 olis inscrits, 53 mes que la primera edició.

El Conseller Òscar Ordeig va afirmar que “hem de fer un punt d’inflexió en com ens difonem” Per això va dir que “cal sumar esforços que fan país, que fan marca” i va comentar que vol “un país en que es facin els millors productes“.

Va agraïr també la tasca del Panell de tast de Reus, confirmant que serà on es celebrarà la propera edició del concurs.

COLL DE L’ALBA del Perelló, amb morruda

  • 2º millor OOVE de Catalunya
  • 2º millor OOVE fruitat verd intens de petits productors
  • 2º millor OOVE de producció ecològica
  • millor monovarietal de morruda

MILIUNVERD de La Sènia, amb l’oli Arbor Sacris de farga

  • 3º millor OOVE de Catalunya
  • millor OOVE fruitat verd mitjà de petits productors
  • millor monovarietal de farga
  • millor packaging

IDENTITAT d’Orta, amb empeltre

  • 4º millor OOVE fruitat verd intens de petits productors

OLEUM NATURALE Organic de Rasquera amb arbequina

  • 3º millor OOVE fruitat verd mitjà de petits productors

AZ-AZEYTUN de Batea, amb arbosana, empeltre, oliana i arbequina

  • millor i 3º millor OOVE fruitat verd lleuger de petits productors
  • 2º i 4º millor OOVE fruitat madur de petits productors
  • millor monovarietal arbosana

VEROLAT DE L’EBRE d’Ascó, amb empeltre

  • millor OOVE fruitat madur de petits productors
  • millor monovarietal empeltre

AGRICOLA SANT JOSEP de Bot, amb arbequina

  • 5º millor OOVE fruitat verd lleuger de petits productors

CATERRA de La Pobla de Massaluca, amb empeltre i arbequina

  • 3º i 5º millor OOVE fruitat madur de grans productors

MOLÍ DEL LLARG de Tortosa, amb arbosana

  • 5º millor OOVE fruitat verd lleuger de grans productors
Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

Últimes notícies