HomeGastronomiaGandesa celebrarà la 38a edició de la Festa del Vi els propers...

Gandesa celebrarà la 38a edició de la Festa del Vi els propers 31 d’octubre, 1 i 2 de novembre

Gandesa celebrarà els propers 31 d’octubre, 1 i 2 de novembre la ja tradicional i popular Festa del Vi, que enguany arriba a la seva 38a edició. Unes jornades plenes d’activitats per conèixer, tastar i gaudir dels vins de la DO Terra Alta i, especialment, de la seva varietat més representativa: la garnatxa blanca. La Festa del Vi s’ha consolidat com una cita imprescindible per a tots els amants del vi i l’enoturisme a les Terres de l’Ebre i comarques veïnes.

L’any passat, les circumstàncies meteorològiques excepcionals derivades d’una DANA van impedir el ple desenvolupament de la festa i van reduir significativament l’assistència. Tot i això, la Festa del Vi va reunir prop de 5.000 visitants i es van vendre més de 7.000 degustacions, demostrant la fidelitat del públic i la força d’aquest esdeveniment com a motor de promoció dels vins de la Terra Alta. Enguany, el certamen manté els actes més emblemàtics, com la Nit de les Garnatxes Blanques (divendres 31 d’octubre) i la Mostra de Vins de la D.O. Terra Alta (els dies 31 d’octubre, 1 i 2 de novembre), a més del tradicional pregó i, entre altres, la menjada de clotxa.

La Mostra de Vins presentarà una versió totalment renovada, amb el retorn a la Rambla de la Democràcia i el pati de les Escoles Velles, potenciant encara més l’enoturisme i la connexió entre vi, música i gastronomia. Els cellers participants s’ubicaran en casetes de fusta, sense la tradicional carpa, creant un espai obert, viu i dinàmic, que convida a passejar, tastar i compartir. L’Espai Àgora tornarà a tenir un paper protagonista, com a punt de trobada entre cellers i públic, amb presentacions i tastos temàtics de pagament que reforcen la professionalització i el valor afegit de la mostra.

Una de les grans novetats d’aquesta edició és la nova activitat “Un celler, un vi”, que tindrà lloc el divendres 24 d’octubre al Celler Figueras de Gandesa. Aquesta proposta, que substitueix el Morenillo’s Fest, permetrà als cellers participants triar un dels seus vins més representatius de la DO Terra Alta per maridar-lo amb formatges, pernil i ambientació musical, en un ambient festiu i obert a tothom.

També s’estrenarà un nou format de la Nit de les Garnatxes Blanques, adaptat a les noves tendències gastronòmiques. Enguany, els vins s’oferiran a través d’una barra servida per professionals, amb una guia de maridatge entre els diversos vins i plats que se serviran. L’experiència gastronòmica anirà a càrrec del reconegut xef Vicent Guimerà (L’Antic Molí), amb propostes creades especialment per a l’ocasió.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

Últimes notícies