La cuinera calera Gessamí Caramés ha versionat plats de la cuina catalana amb el seu toc personal però fàcils d’elaborar, amb les propostes de maridatge del tortosí Javier Campo, que han plasmat al llibre Catalunya a la copa i al plat.
Este nou llibre és molt més que una recopilació de receptes: és un viatge per cada racó de Catalunya a través del gust i la tradició. Gessamí Caramés, coneguda per la seua personalitat i estil informal a la cuina, ha versionat plats clàssics catalans amb un toc propi, sempre amb receptes fàcils d’elaborar.
El sommelier Javier Campo acompanya cada plat amb maridatges sorprenents, des de vins recuperats fins a begudes singulars que habitualment no s’inclouen en les combinacions clàssiques. L’objectiu és oferir una experiència completa: aprenentatge, recerca i entreteniment, tot en un sol llibre.
Segons els autors del llibre Catalunya a la copa i al plat, esta obra permet conèixer millor Catalunya obrint tant el llibre com la ment, combinant la gastronomia amb la cultura i la història de cada territori. Amb 63 plats i 126 begudes seleccionades.