HomeGastronomiaLa fira de Sant Lluc d’Ulldecona amplia l’oferta amb el Racó Gastronòmic

La fira de Sant Lluc d’Ulldecona amplia l’oferta amb el Racó Gastronòmic

Ulldecona (Montsià) es prepara per a un cap de setmana ple de sensacions amb la fira gastronòmica de Sant Lluc. Durant els dies 18 i 19 d’octubre, els visitants podran tastar menjar de qualitat i assistir a les diverses demostracions de cuina, tallers i activitats que tindran lloc al poble amb motiu de la celebració del patró municipal.

El nou espai Lo Racó Gastronòmic se presenta com un espai on se diversifica i s’amplia l’oferta gastronòmica respecte a altres anys. Mònica Fabra, regidora de Festes de l’Ajuntament d’Ulldecona, ha manifestat que “la finalitat d’aquest nou espai és donar suport als establiments que venen any rere any i també als locals, i ajudarlos en la facturació”.

L’espai, que serà tota una experiència culinària, estarà ubicat a la zona de l’ajuntament. Tothom qui vulga podrà adquirir els tiquets disponibles per a l’entrada a este.

Entre els diferents productes se trobaran les cerveses artesanes com la IEPA!, cervesa nascuda el 2020 a la comarca dels Ports amb l’objectiu d’oferir un producte de proximitat i qualitat; i la cervesa Lo Gambusí, nascuda el 2012 a Tortosa i elaborada amb ingredients completament naturals i seguint tècniques tradicionals. Entre l’assortit de vins, se podrà tastar l’Alegro Pro, vins elaborats amb passió i dedicació, amb aromes i sabors que reflectixen l’essència de la regió; els Vins de Mesies, celler situat a Vilalba dels Arcs, convertit en el primer celler 100 % ecològic de la DO Terra Alta, entre altres.

Entre els principals estands dedicats a les tapes se troba el de Les Moles, restaurant de referència amb una estrella Michelin i dos sols Repsol, el qual oferirà tapes gurmet d’elaboració pròpia com l’ensaladilla “rosa”, croquetes i pernil Ibèric a tall.

Hi ha preparades degustacions per tots els públics i paladars. Se podrà tastar el coc casolà de tonyina del Bar Alameda, el risotto de bolets a càrrec del Restaurant l’Antic Molí, els hot dogs de marisc de Ve de gust, la sopa de ceba del Restaurant Les Moles i els xuts de crema, de xocolate i croissants de pistatxo, de la Pastisseria Raga.

Les demostracions de cuina seran una gran oportunitat per a entendre millor la gastronomia, ampliar coneixements per a preparar plats excel·lents i viure la cuina d’una manera diferent. El dissabte 18 hi haurà un taller per a cuinar receptes tradicionals de diversos països musulmans organitzat pel cuiner Nurdin Jalloul. En acabar, s’ha organitzat un dinar pel preu de 15 €. El mateix dia, a les 19.30 h, tindrà lloc el Taller de smash burgers amb l’influenciador Joan Saborart, on els assistents aprendran a cuinar este tipus d’hamburgueses tan característiques. En acabar, se podran tastar les seues minihamburgueses. El diumenge, a les 13 h, tindrà lloc un show cooking amb Vicent Guimerà i Tomás Also sobre els secrets culinaris de la tonyina roja de Balfegó. En finalitzar, se podrà gaudir d’una degustació de carn d’espina, llom de tonyina i galta de tonyina.

Les fires gastronòmiques atrauen molta gent, qui, encuriosida ve i consumix. Som un poble orgullós de la nostra gastronomia. No a molts llocs poden dir que tenen dos estrelles Michelin. Els bars també tenen una qualitat de cuina molt alta i fan molt especial Ulldecona”, afegix Fabra.

Demostracions de cuina

Dissabte 18 d’octubre, 13.00 h

  • Viatge de sabors Muslim-Friendly
    Amb el cuiner Nurdin Jalloul
    Taller de cuina de receptes tradicionals de diversos països musulmans. En acabar, hi haurà un dinar per 15 €. Inclou: té, amanida fatush, borek, msemen, tajin, cuscús i pastes marroquines. Preu: 15 €
  • Taller de Smash Burgers
    Amb l’influencer Joan Saborart
    Per a aprendre a preparar les autèntiques smash burgers amb productes de qualitat i la tècnica del smash. A més, l’influenciador gastronòmic parlarà de com aprofitar les xarxes socials. En acabar, degustació de minihamburgueses. Preu: 2 €

Diumenge 19 d’octubre, 13.00 h

  • L’art de tallar i cuinar la tonyina Roja Balfegó
    Amb Vicent Guimerà. de l’Antic Molí. i Circustuna by Tomás Also
    Show cooking exclusiu a 4 mans per a aprendre tècniques, secrets culinaris i tradicions ancestrals de la tonyina roja del Mediterrani. En acabar, degustació de tres dels talls més preuats: carn d’espina (intensa i delicada), llom de tonyina (elegant i melós), galta de tonyina (saborosa i sorprenent). Preu: 36 €

Tallers i activitats

Dissabte 18 d’octubre

  • 10.30 a 12.30 h Activitat infantil “Omplim la plaça de colors”.
  • 10.30 a 12.00 h Taller de joieria de minerals naturals a càrrec de Lo Raconet Màgic. Preu 22 €.
  • 11.00 a 13.00 h Taller d’iniciació al ganxet a càrrec de Casa la Iaia Taller. Preu 20 €.
  • 16.00 a 18.00 h Taller posagots de carabassa a càrrec de Casa la Iaia Taller. Nivell avançat. Preu 20 €.
  • 17.30 h Mini Màster-Xef Faldut.
  • 19.00 h Al Racó Gastronòmic, actuació del grup Free Boleros.

Diumenge 19 d’octubre

  • 10.00 a 13.00 h Taller bossa de “trampillo” a càrrec de Casa la Iaia Taller. Preu 20 €. Nivell avançat.
  • 11.00 a 12.30 h Taller de joieria de minerals naturals a càrrec de Lo Raconet Màgic. Preu 22 €.
  • 11.30 a 13.00 h Jocs Tradicionals. Activitat per a infants de 3 a 12 anys.
  • 12.30 h Al Racó Gastronòmic, actuació d’e-nric@nna.
  • 18.00 h Gimcana infantil
  • 18.00 h XXXI Concurs d’allioli

PROGRAMA

Divendres 17 d’octubre

  • 19.00 h A la Biblioteca d’Ulldecona presentació de L’amagatall d’Evan i, la versió infantil Evan i els desconeguts de Lluís Ortega i Giménez. Projecció de la Caputxeta vermella, un curt metratge sobre el bullying.

Dissabte 18 d’octubre

  • 10.30 h Recollida dels nous músics de la Banda de Música d’Ulldecona.
  • 11.30 h Missa en honor a Sant Lluc. En acabar, processó amb la Banda de Música d’Ulldecona.
  • 23.00 h Actuació de la Kinki Band. En acabar, sessió de Djs.

Diumenge 19 d’octubre

  • 12.00 h Actuació de la Colla Gegantera i Grallers d’Ulldecona
  • 13.00 h Entrega de premis del XXXVII Concurs de Narrativa.
  • 11.00 h Cadena Rosa, Dia Mundial contra el Càncer de Mama.
  • 18.30 h XLII Jornades de Teatre Amateur Joan Roig amb l’obra, Siguis infidel i no miris en qui, a càrrec del grup Tempo Teatre de Sant Jaume d’Enveja
Paula Vidal Bertomeu
Paula Vidal Bertomeu
Estudiant de pràctiques del grau de comunicació de la UOC
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

Últimes notícies