L’alumne Lluc Alqueza, de 2n de cicle formatiu de grau mitjà de Forneria, Pastisseria i Confiteria de l’Escola d’Hoteleria de l’Institut Dertosa, ha sigut seleccionat com a finalista del prestigiós concurs Generación Belcolade, una convocatòria que vol reconèixer i posar en relleu les jóvens promeses de les principals escoles de pastisseria i xocolateria del país. El certamen se celebrarà els 6 i 7 de maig de 2026 a les instal·lacions de Puratos, a Sils (Girona), on els participants demostraran el seu talent, creativitat i domini tècnic en el treball amb el xocolate.
La persona guanyadora del concurs, conjuntament amb el seu professor, tindrà l’oportunitat de viatjar al centre de postcollita Cacao-Trace, a la Costa d’Ivori, un dels principals països productors de cacau del món. Allà podran conèixer de prop el procés d’elaboració del cacau i aprofundir en la cultura i l’origen d’este ingredient essencial.
El guanyador o guanyadora serà nomenat Ambaixador de la Generación Belcolade i participarà, juntament amb el seu docent, en esdeveniments, classes magistrals i activitats promocionals de la marca.


