HomeGastronomiaL’oli centra l’activitat cultural i gastronòmica del mes de novembre a Santa...

L’oli centra l’activitat cultural i gastronòmica del mes de novembre a Santa Bàrbara

El passat 24 d’octubre, al Museu de la Vida a la Plana de Santa Bàrbara, se va celebrar la presentació oficial de Tasta la Cultura de l’Ebre: “Els sabors de l’oli, l’or líquid de la plana”, i les XXVIII Jornades Gastronòmiques de la Cuina de l’Oli. Este acte ha pres notorietat en els últims anys per ser un punt d’inici del mes de novembre en què Santa Bàrbara acull un important nombre d’actes.

Per una banda, se va presentar la 5a edició de Tasta la Cultura de l’Ebre: “Els sabors de l’oli, l’or líquid de la Plana”. Esta activitat, impulsada des del Museu de les Terres de l’Ebre, posa a disposició de les visites els tres pilars fonamentals de la cultura oleícola local —el Museu de la Vida a la Plana, les oliveres i l’oli d’oliva— a través d’un “menú de tres plats” que es pot degustar durant la temporada de recol·lecta d’olives. Per a participar-hi, cal enviar un correu a [email protected] i reservar places.

D’altra banda, l’acte també suposa el tret de sortida a les Jornades Gastronòmiques de la Cuina de l’Oli, que enguany arriben a la 28a edició, amb la participació de cinc restaurants locals: Diego, La Lola, La Llar, Venta de la Punta i The New Charly, els quals presentaran els seus menús durant el mes de novembre, amb productes de proximitat, menús propis i protagonisme de l’oli d’oliva de Santa Bàrbara.

Paral·lelament, també suposa de forma indirecta la presentació oficial de la Fira de l’Oli i la Mediterrània que, enguany, se celebrarà els dies 14, 15 i 16 de novembre.

L’acte va estar amenitzat per diferents activitats. Per una banda, la periodista planera i experta en vins Maite Ruiz Arasa, padrina de les jornades d’enguany, va presentar alguns dels seus vins de la DO Bierzo, que es van poder assaborir juntament amb uns petits tastos del restaurant La Llar, una mostra del que presentaran durant el mes de novembre en el marc de les jornades gastronòmiques. L’acte va tindre la música en directe del saxofonista i director de la Unió Musical Jaume Balmes, Agustí Roé.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

Últimes notícies