Rafel Muria, reconegut amb una Estrella Michelin, ha presentat dues noves propostes gastronòmiques al restaurant Quatre Molins: La nostra essència i Els nostres pensaments. Amb aquests menús, Muria no només explora el seu creixement personal i professional, sinó que busca posar la gastronomia del Priorat a l’altura de la seva reconeguda tradició vinícola.
MENÚ GASTRONÒMIC: ELS NOSTRES PENSAMENTS
Es tracta de la proposta més ambiciosa i arriscada del jove xef. Un reflex dels records, aprenentatges i inspiracions acumulats al llarg de la trajectòria de Muria. Amb tretze capítols, aquest menú es planteja com un viatge sensorial que explora el territori del Priorat, l’apicultura i la Mediterrània.
“És el repte més important que hem experimentat fins al moment. Una aposta arriscada i necessària per posar la gastronomia del Priorat a l’alçada dels seus vins” valorava el cuiner del Perelló.
La creació d’aquest menú ha estat el resultat d’anys d’experiències i treball. Però també el reflex del pas del temps i l’evolució dels gustos durant la infància, l’adolescència, la joventut i la maduresa. Conceptes que l’equip trasllada al plat en una seqüència elaborada amb productes com la nata d’ovella, l’ostra, el wasabi i el llom de vaca madurat durant noranta dies.
“És un menú que parla de la meva infància, la meva formació i els grans mestres que he tingut el privilegi de conèixer” argumentava el xef dels Quatre Camins.
Pel Rafel, els mestres són Michel Gras i Joël Robuchon, però també Fran López de Villa Retiro i sobretot, totes les persones que han treballat amb ell. El seu rusc. Un concepte que el vincula als orígens i que utilitza com a metàfora, origen i fi en el procés de creació d’Els nostres pensaments. Un rusc que s’evidencia al capítol final d’aquest viatge gastronòmic amb uns postres elaborats amb gelea, pròpolis, pol·len i mel.
“El rusc és el saber fer de tot un gran equip que hi ha al darrere. Un concepte que es materialitza en cada plat, entès com una cèl·lula viva d’aquest rusc, una peça essencial creada amb amor i respecte per la terra que el defineix” declarava Muria.
Connexió amb el territori. El Priorat i el Delta de l’Ebre com a fonts d’inspiració
El menú té una forta connexió amb el Priorat; terra de vi, muntanya i fruits secs. Muria ha volgut destacar els productes locals i reivindicar la riquesa d’aquest territori singular creant un aperitiu amb rillet de cabirol, mares de vi ranci i mores salvatges de Siurana o reinventant plats icònics com la truita amb suc.
“Volem mostrar què és el Priorat, i fer-ho a través dels sabors que defineixen aquesta terra” deia el xef perellonenc.
I també connecta amb el Delta de l’Ebre. A través del menú Els nostres pensaments, Rafel Muria vol reivindicar-ne la seva bellesa i conscienciar sobre els greus problemes que l’afecten, seleccionant el millor producte del seu mar per defensar l’ecosistema i preservar-lo com un tresor.
Un menú conscient que cuida l’entorn i les persones
I és que Muria posa cap i cor en tot el que fa. Per aquest motiu, el resultat és també un menú conscient que es materialitza en la voluntat de potenciar el reaprofitament com una oportunitat per transformar el que sembla sobrer en autèntiques delícies; en la intenció de crear una proposta plàcida per la salut utilitzant zero sucres i poc greix; en les ganes d’arriscar-se incorporant superaliments peculiars com la gelea real, en la tria de plantes ‘que utilitzaven les iaies per fer olives’, com la sajolida i en el treball amb productes ecològics i exòtics del jardí botànic d’Ecoherbes.
Consulta el Menú Els nostres pensaments |
MENÚ GASTRONÒMIC: LA NOSTRA ESSÈNCIA
Aquest menú és un homenatge als plats icònics del Quatre Molins. Una proposta més curta i assequible que ha estat concebuda per oferir als comensals una visió nostàlgica de l’evolució del restaurant, amb una selecció dels millors plats que s’han cuinat a la casa.
“És un menú que recull els plats que han marcat el nostre camí fins ara; una retrospectiva pensada per a aquells que volen tornar a connectar amb els sabors que ens han definit” declarava Rafel Muria.
Consulta el Menú La nostra essència |
Consolidació i creixement de Rafel Muria
Amb aquests dos nous menús, Rafel Muria també ha posat de manifest el moment de consolidació i creixement que viu el seu projecte, així com la voluntat de potenciar i expandir la gastronomia del Priorat; un territori que es troba en un dels seus millors moments.
Després de sis anys i mig al capdavant del Restaurant Quatre Molins, el projecte es troba en plena expansió obrint noves vies de negoci i creant experiències gastronòmiques vinculades al territori.
Informació pràctica
Horaris
De dijous a dissabte, de 13 h a 15 h i de 20:15 h a 22 h. Dilluns i diumenge de 13 h a 15 h.
Preus
El preu de La nostra essència és de 85 € i el de Els nostres pensaments és de 120 €. Ambdós, poden optar a ser acompanyats amb tres propostes de maridatge, totes elles dissenyades amb referències del Montsant i el Priorat.
Reserva
www.quatremolins.com o 977 82 10 04
Més informació
Visiteu la pàgina web del restaurant: www.quatremolins.com