Aquesta serà una fira que es desmarcarà de les anteriors edicions més multisectorials. La firabril d’enguany comptarà amb tres zones diferenciades, la Zona d’Artesania, la Zona Gastro i la Zona Perelló a on es potenciaran els dos productes estrella del Perelló, la mel i l’oli. Al mateix espai s’ubicarà l’escenari showcooking, barrejant així el producte i les seves formes més atractives de ser cuinades.
Així doncs, a la firabril del 2024 i a la Zona Perelló, hi haurà un gran mercat central de mel i oli de tots els productors locals que podran exhibir els seus productes de manera conjunta. Es reforçaran les mostres de showcooking amb cuiners locals, del programa Masterchef i veïns del Perelló i del xef Rafel Múria, estrella Michelin, entre d’altres. Tasts d’oli i ponències tècniques arrodoniran tot aquest espectacle cu- linari.
Una Zona Gastro més àmplia que permetrà el tast de diferents productes gastronòmics acompanyats d’actuacions musicals i dj’s durant les hores amb més afluència de visitants a la fira.
D’entre les moltes activitats que es desenvoluparan al llarg del cap de setmana hi ha un ampli ventall per al públic infantil: tallers i concert infantils, jocs tradicionals, trencada d’olles i cercavila amb els gegants, entre d’altres. A quant va la mel, serà el concert infantil que ens oferirà el grup La Tresca i la Verdesca. Una fira participativa i per a totes les edats.
A més, d’entre les novetats es destaca el sorteig del seu pes en mel i oli que, en aquesta ocasió, premiarà a una única persona qui s’emportarà el seu pes en mel i en oli.
Volem destacar la incorporació per primera vegada de la figura del crestador-moliner, aquest serà el perellonenc Roger Margalef Montané, actual director de sommeliers del grup Compartir i Disfrutar, se- gon millor restaurant del món al 2023 del rànquing The World’s 50 Best Restaurants. El crestador-moliner serà la persona encarregada d’inaugurar la fira i apadrinar-la, en aquest cas, el nostre sommelier perellonenc amb més projecció mundial, ens oferirà una ponència magistral: El vi a la gastronomia.
Així i tot, no tot són novetats, l’Abella Rock arriba a la seva tercera edició el dissabte a partir de les 23.00h consolidant-se de la mà dels Buhos, Xavi Sarrià, Miquel del Roig i per tancar la nit Dijeidepueblo per a fer gaudir a tots els assistents i engrandir encara més la nostra Firabril, captant la màxima assistència de visitants.
Una edició molt pensada per a atraure els amants dels millors productes, cuiners locals i de renom, actuacions musicals i festives, artesania i tradicions; una nova fira que ens ha d’impulsar a seguir amb energia per a les futures edicions de Firabril al Perelló.