HomeSocietatS’aproxima una nova i renovada edició de la 144a edició de Firabril...

S’aproxima una nova i renovada edició de la 144a edició de Firabril al Perelló

Aquesta serà una fira que es desmarcarà de les anteriors edicions més multisectorials. La firabril d’enguany comptarà amb tres zones diferenciades, la Zona d’Artesania, la Zona Gastro i la Zona Perelló a on es potenciaran els dos productes estrella del Perelló, la mel i l’oli. Al mateix espai s’ubicarà l’escenari showcooking, barrejant així el producte i les seves formes més atractives de ser cuinades.

Així doncs, a la firabril del 2024 i a la Zona Perelló, hi haurà un gran mercat central de mel i oli de tots els productors locals que podran exhibir els seus productes de manera conjunta. Es reforçaran les mostres de showcooking amb cuiners locals, del programa Masterchef i veïns del Perelló i del xef Rafel Múria, estrella Michelin, entre d’altres. Tasts d’oli i ponències tècniques arrodoniran tot aquest espectacle cu- linari.

Una Zona Gastro més àmplia que permetrà el tast de diferents productes gastronòmics acompanyats d’actuacions musicals i dj’s durant les hores amb més afluència de visitants a la fira.

D’entre les moltes activitats que es desenvoluparan al llarg del cap de setmana hi ha un ampli ventall per al públic infantil: tallers i concert infantils, jocs tradicionals, trencada d’olles i cercavila amb els gegants, entre d’altres. A quant va la mel, serà el concert infantil que ens oferirà el grup La Tresca i la Verdesca. Una fira participativa i per a totes les edats.

A més, d’entre les novetats es destaca el sorteig del seu pes en mel i oli que, en aquesta ocasió, premiarà a una única persona qui s’emportarà el seu pes en mel i en oli.

Volem destacar la incorporació per primera vegada de la figura del crestador-moliner, aquest serà el perellonenc Roger Margalef Montané, actual director de sommeliers del grup Compartir i Disfrutar, se- gon millor restaurant del món al 2023 del rànquing The World’s 50 Best Restaurants. El crestador-moliner serà la persona encarregada d’inaugurar la fira i apadrinar-la, en aquest cas, el nostre sommelier perellonenc amb més projecció mundial, ens oferirà una ponència magistral: El vi a la gastronomia.

Així i tot, no tot són novetats, l’Abella Rock arriba a la seva tercera edició el dissabte a partir de les 23.00h consolidant-se de la mà dels Buhos, Xavi Sarrià, Miquel del Roig i per tancar la nit Dijeidepueblo per a fer gaudir a tots els assistents i engrandir encara més la nostra Firabril, captant la màxima assistència de visitants.

Una edició molt pensada per a atraure els amants dels millors productes, cuiners locals i de renom, actuacions musicals i festives, artesania i tradicions; una nova fira que ens ha d’impulsar a seguir amb energia per a les futures edicions de Firabril al Perelló.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

Últimes notícies