HomeGastronomiaCamarles es prepara per fondre dolçor i festa amb la segona edició...

Camarles es prepara per fondre dolçor i festa amb la segona edició de la ‘Xoco Fusió’

Del 14 al 16 de novembre, el Pavelló Poliesportiu de Camarles es convertirà en el centre neuràlgic dels amants de la xocolata, la rebosteria i la bona gastronomia amb la segona edició de la Fira Xoco Fusió 2025. Durant tres dies, el municipi viurà una autèntica fusió de sabors, tallers, degustacions i espectacles que faran les delícies de petits i grans.

Una inauguració plena d’aroma i talent local

La fira obrirà portes el divendres 14 de novembre a les 19.00 h amb l’acte inaugural, que comptarà amb un breu discurs institucional i la xerrada de Laura Negre, de La Galana, que donarà el tret de sortida a un cap de setmana intensament dolç.

A les 20.00 h, el mestre pastisser Adan Sáez Ventura oferirà una xerrada demostrativa amb degustació de panettone, un clàssic nadalenc amb segell artesanal.

La jornada continuarà amb un tast de vins i tapes autòctones a les 21.00 h, amb productes de proximitat i el maridatge dels vins “Lo FLAMENk” i Cava Rovellats Imperial.

La nit culminarà amb el concert del grup tribut “La Otra Oreja” (23.00 h), que interpretarà els grans èxits de La Oreja de Van Gogh en una vetllada plena de música i emoció. Entrada gratuïta.

Dissabte: tallers, showcookings i una fira viva

El dissabte 15 de novembre, el recinte firal obrirà les seves portes a les 10.00 h, amb un ampli programa d’activitats per a tots els públics. Els més petits gaudiran d’un taller infantil de xocolata amb Germans Marín (10.30 h), mentre que a les 12.30 h, el pastisser Sergi López ensenyarà com preparar el seu inconfusible Cheesecake Cremelité.

Després d’una pausa al migdia, la fira reobrirà a les 16.00 h amb nous showcookings, com el de Paula Rué (17.00 h), que mostrarà el seu talent en la rebosteria creativa. La jornada clourà a les 20.00 h per donar pas a: la Festa de la Cervesa.

Festa de la Cervesa: música, germanor i molta diversió

La tarda i nit de dissabte 15 de novembre serà sinònim de festa. A les 18.00 h s’iniciarà la segona edició de la Festa de la Cervesa, una trobada pensada per compartir bons moments entre amics, música en directe i cervesa ben freda.

El grup Versió Original pujarà a l’escenari a les 20.30 h amb un concert ple d’energia, seguit del tradicional concurs de pols de ferro, en categoria masculina i femenina (22.00 h).

A partir de les 23.30 h, el tribut Héroes farà vibrar el públic amb els clàssics de Héroes del Silencio, i la festa continuarà amb la sessió de Dijeidepueblo, que posarà ritme fins ben entrada la matinada. El tancament està previst a les 02.30 h.

Diumenge: cloenda dolça amb tallers i reconeixements

El diumenge 16 de novembre, la fira es reprendrà a les 10.00 h amb la Gala dels Nounats 2025, un acte entranyable per donar la benvinguda als nadons nascuts el 2024.

La jornada continuarà amb un tast de vins i xocolata (12.00 h) a càrrec de Maite Ruiz Arasa, una experiència sensorial única amb places limitades.

A la tarda, els Germans Marín tornaran a l’escenari amb la seva demostració de xocolata Dubai (17.00 h), seguida del showcooking amb airfryer de Mònica Cortés i Marc Balló (18.00 h), autors del llibre Hoy cocinas tú con Ma Petite Bouchée.

El moment més esperat arribarà a les 19.15 h amb el sorteig de la gran figura de xocolata, elaborada artesanalment, i la posterior Distinció Xoco Fusió 2025 (19.30 h) a la persona destacada d’aquesta edició.

Finalment, la fira tancarà les seves portes amb l’acte oficial de cloenda a les 20.00 h, posant punt final a un cap de setmana ple de sabor, creativitat i convivència.

PROGRAMA

DIVENDRES, 14 DE NOVIEMBRE

  • 19.00 h | Inaguració Xoco Fusió 2025. Acte d’obertura amb un breu discurs institucional i la xerrada inaugural a càrrec de La Galana.
  • 20.00 h | Xerrada demostrativa i degustació de panettone amb Adan Sáez Ventura. Una experiència dolça i inspiradora per als amants de la rebosteria.
  • 21.00 h | Tast de vins i tapes autòctones. Degustarem un maridatge original de sabors dolços i salats amb vins “Lo FLAMENk” i Cava Rovellats Imperial. Cal inscripció prèvia a l’Ajuntament de Camarles. Més informació a camarles.cat o a les nostres xarxes socials
  • 23.00 h | Concert: “La Otra Oreja” Tribut a La Oreja de Van Gogh, amb els grans èxits del mític grup donostiarra que han marcat diverses generacions. Carpa Pavelló Poliesportiu – Entrada gratuïta

DISSABTE, 15 DE NOVEMBRE

  • 10.00 h | Obertura del recinte firal. Comença un dia ple d’activitats, sabors i sorpreses per a tots els públics.
  • 10.30 h | Taller infantil de xocolata a càrrec de Germans Marín. Una activitat divertida i deliciosa per als petits xocolaters que volen descobrir la màgia del cacau! Cal portar davantal.
  • 12.30 h | Cheescake Cremelité. Sergi López ens mostrarà pas a pas com elaborar un dels millors cheesecakes de la zona, combinant tècnica, tradició i un toc d’avantguarda.
  • 13.30 h | Tancament del recinte firal
  • 16.00 h | Reobertura del recinte firal. El recinte torna a obrir les portes per seguir gaudint de la millor fusió de xocolata, postres i espectacles culinaris.
  • 17.00 h | Showcooking de reposteria amb Paula Rué Una demostració de kes seves habilitats en reposteria.
  • 20.00 h | Tancament del recinte firal
  • FESTA DE LA CERVESA
  • 18.00 h | Inici de la segona edició de la Festa de la Cervesa
  • 20.30 h | Concert de Versió Original
  • 22.00 h | Concurs de pols de ferro (masculí i femení)
  • 23.30 h | Concert de Héroes. Tribut a Héroes del Silencio. Reviu els grans èxits de la mítica banda saragossana amb un tribut ple de potència i autenticitat. A continuació, Dijeidepueblo farà que la festa no pari amb una sessió plena de hits i xalera.
  • 02.30h | Tancament

DIUMENGE, 16 DE NOVEMBRE

  • 10.00 h | Obertura del recinte firal. Últim dia per gaudir de la màgia del cacau i de totes les activitats de Xoco Fusió 2025!
  • 10.30 h | Gala dels Nounats 2025. Un acte molt especial per donar la benvinguda als xiquets i xiquetes nascuts el 2024 a Camarles i Lligallos. Activitat exclusiva per als familiars.
  • 12.00 h | Tast de vins i xocolata. Deixa’t seduir per una combinació irresistible a càrrec de Maite Ruiz Arasa. Una experiència sensorial on el vi i la xocolata es fonen en perfecta harmonia. Inscripció abans del dia 12 de novembre. Preu 10 euros. Places limitades.
  • 13.30 h | Tancament del recinte firal
  • 16.00 h | Reobertura del recinte firal
  • 17.00 h | Showcooking amb Germans Marín. Germans Marín ens oferiran una demostració gastronòmica on ens ensenyaran a elaborar el xocolate Dubai, una creació única que combina tècnica, passió i sabor intens.
  • 18.00 h | Showcooking Airfryer: Abrets de Nadal amb Mònica Cortés i Marc Balló. Una demostració pensada per inspirar els amants de la cuina i mostrar tot el potencial d’aquesta eina moderna. Mònica Cortés i Marc Balló són autors del llibre Hoy cocinas tú con Ma Petite Bouchée, una obra que va molt més enllà d’un simple receptari.
  • 19.15 h | Sorteig de la gran figura de xocolata. Moment esperat! Participa i podràs endur-te a casa una figura de xocolata gegant elaborada per Germans Marin. El sorteig es farà de manera presencial.
  • 19.30 h | Distinció Xoco Fusió 2025. Acte de reconeixement a la persona destacada d’aquesta edició per la seva aportació al món de la xocolata i la gastronomia.
  • 20.00 h | Cloenda oficial de la Fira Xoco Fusió 2025. Tanquem aquesta edició amb gratitud, emoció i el desig de retrobar-nos a la propera! Gràcies per formar part d’aquesta dolça experiència.
Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

Últimes notícies