HomeInfraestructuresEl foc a l’escorxador no va ser provocat i podria obligar a...

El foc a l’escorxador no va ser provocat i podria obligar a tombar tot l’equipament

L’incendi que va devastar l’interior de l’escorxador municipal de Tortosa el diumenge 4 de febrer no va ser intencionat. Segons la policia científica, es va originar fortuïtament en el quadre elèctric de la zona dels porcs, i l’atzar va voler que fos en diumenge i no hi hagués ningú treballant, cosa que va facilitar que el foc s’escampés ràpidament a través del material aïllant del fals sostre de planxa. “Si hagués sigut en dia laborable, allà mateix hi ha un extintor que hagués evitat el problema”, detalla el president de la societat de l’escorxador, participat en un 89 % per l’Ajuntament i la resta per socis carnissers, i que servix a un total de 50 empreses que ara hauran de buscar un destí alternatiu per a anar a matar els animals i tornar amb la carn, i un lloc nou a Tortosa on guardar-la i gestionar-la. És a dir, un increment de costos que castiga un sector on els petits negocis ja fa temps que patixen.

A més a més, des d’un primer moment ja va transcendir que, exceptuant les oficines, l’impacte de l’incendi va ser materialment fatal i gairebé total, però ara, a més a més, el peritatge de l’assegurança ho ha constatat de forma contundent. Només hi ha dos possibilitats, segons explica Vallespí: aprofitar l’estructura de les quatre parets de tovots o directament tombar-ho tot, començar de cap i de nou i aixecar un escorxador “més adient a les necessitats actuals”. El projecte per refer-lo no trigaria en cap cas menys de 18 mesos. “Estem acabant-ho d’estudiar, no tenim la valoració definitiva de l’assegurança i a més a més podrem disposar de l’opinió d’un segon pèrit de fora de la companyia, per acabar d’ajustar la valoració”, va explicar el també regidor de seguretat ciutadana.

Morella es manté com el principal candidat

Pel que fa a l’escorxador alternatiu, el Consell d’Administració ha mantingut ja tres reunions amb carnissers i empreses càrnies usuàries, i la conclusió és que intentaran utilitzar en un màxim percentatge el mateix destí, per a aprofitar vehicles i recursos i minimitzar l’increment de costos. “Quants més usuaris anéssem plegats podrem unificar més càrregues d’animals vius per a anar o més canals de carn per a tornar, i ja hi ha usuaris que han posat a disposició els seus vehicles”, explica Vallespí. “Primer ens hem d’acabar de posar d’acord en això i després ja veurem com gestionem els canals de carn a Tortosa. De moment tenim alguna oferta”, dixa anar.

Una altra variable és la implicació del Departament d’Alimentació a contribuir al finançament d’un nou equipament que no es contempla que no puga tornar-se a habilitar.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

Últimes notícies