Vuit restaurants d’Amposta han preparat menús especials amb l’arròs com a protagonista a les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs, que tenen lloc des del passat 15 de setembre al 15 d’octubre.
Una cita gastronòmica imprescindible que, coincidint amb la sega de l’arròs i les festes tradicionals que l’envolten, vol reivindicar la gastronomia de la zona i els productes de temporada.
Els professionals de la restauració oferixen diferents plats amb el cereal estrella del delta de l’Ebre i les diferents formes de cuinar-lo i servir-lo: des de l’arròs sec, al risotto, l’arròs melós, el caldós o fins i tot en forma de croqueta, nigiri o integrat en postres com el menjar blanc o la pannacotta de licor d’arròs. Els menús, que oscil·len entre 23 i 40 euros, es poden consultar a la web de Turisme Amposta.
33a Festa de la sega
La Festa de la Sega, que este any arriba a la 33a edició, serà el diumenge 1 d’octubre a la Casa de Fusta. A més de posar en valor el cultiu de l’arròs, este esdeveniment ret homenatge als avantpassats que duien a terme la tasca de la sega de forma manual, alhora que reivindica les tradicions folklòriques i gastronòmiques del delta de l’Ebre.
D’esta manera, a partir de les 10.30 hores, es podrà veure una exhibició de la batuda a potes, que és com se separava tradicionalment el gra de la palla, l’actuació de Suc d’Anguila i Guardet Lo Cantador, la ballada de jotes de les dones de Deltebre o, entre altres, la trobada d’artesania del Maestrat i les Terres de l’Ebre.