Tornen les Jornades Gastronòmiques de les Terres de l’Ebre, enguany l’onzena edició, a partir d’este divendres 9 de febrer i fins al 10 de març. Restaurants de l’Ametlla de Mar, l’Ampolla, la Ràpita, Alcanar i les Cases s’unixen per oferir menús gastronòmics amb la galera com a protagonista, un producte local i de qualitat típic del mar de l’Ebre.
Este crustaci, abundant en zones pròximes als deltes on les aigües són riques en nutrients, és una excel·lent font de proteïnes d’alta qualitat, vitamines i minerals.
En total hi participaran 38 restaurants d’estes viles marineres de l’Ebre que mantenen vives les tradicions pesqueres, i que oferiran receptes innovadores, combinades amb la cuina més tradicional, i amb la galera com a estrella. Els menús estaran maridats amb vins DO Terra Alta, i estaran acompanyats de plats com croquetes de galera trufada amb gambeta de la Cala, galeres amb ceba caramel·litzada, maionesa d’alga nori o suquet de galeres i coeta de rap.
Els diferents menús i restaurants que participen en les Jornades de la Galera es poden consultar a https://terresdelebre.travel/jornadesgalera/. Les jornades estan coordinades pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona-Terres de l’Ebre.