250 anys

Els números, les xifres, en moltes ocasions parlen per si soles i ja ens donen pistes del fet que estem al davant d’alguna cosa, algun esdeveniment important i com si fos un caprici seu, són capaces de causar impacte en pocs dígits i comprimir un període llarg i carregat de circumstàncies de tot tipus per tot seguit enunciar-nos la bona nova del que hi ha si gratem i mirem entre elles, en aquest cas, un dos, un cinc i un zero.

250 anys són evidentment molts anys, un període importantíssim de qualsevol col·lectiu, societat, poble i en aquest cas parlant del meu, de Tivenys, és un tram de la nostra història que dona per a molt.

Aquest 2024 que just hem encetat celebrem l’aniversari de l’Església Parroquial de Tivenys i ho fem compartint una agenda d’actes durant tot l’any que amb un treball encomiable fan possible el consell parroquial, la comissió dels 250 anys i tot un seguit de voluntaris, tècnics, amb el mossèn al capdavant i l’Ajuntament acompanyant com no pot ser d’una altra manera.

És evident que celebrar aquesta efemèride és una notícia que ja de per si demostra la salut excel·lent d’un poble i, per altra banda, fa que tots i totes sentim orgull i ganes de poder compartir tots els actes i moments de tota mena que gaudirem en aquest calendari festiu.

També és evident el fet que aquesta celebració, aquest aniversari, traspassa els límits del culte personal de cadascú, les creences, la fe i la llibertat de tots i totes per aglutinar de manera transversal el sentir, l’orgull i l’estima per una història i per un patrimoni que ens fa ser el que som.

Per mi aquest aniversari, més enllà de tot el que gràcies al treball anomenat anteriorment podrem gaudir junts, té un element potentíssim que crec que cal ressaltar i és el fet de posar al centre les nostres arrels, els nostres orígens, el nostre fet cultural, tan important, tan transcendent, tan a vegades poc valorat i que ara pren una força imponent.

Som més forts en la mesura que posem més en valor la nostra història i sí, això és possible si ho fem junts i en aquest cas gràcies a una iniciativa brillant que cal felicitar. Tivenys som un poble que sovint ens hem mirat poc al mirall i ara ho estem fent; felicitem-nos, sentim-nos importants, dignifiquem la nostra història, els nostres veïns il·lustres, la nostra cultura, fem d’ella un pilar de creixement sense renúncies.

Enhorabona a tothom que fa possible aquest aniversari, moltes gràcies per regalar-nos aquest punt i seguit de la nostra història.

Eladi Galbe
Eladi Galbe
Alcalde de Tivenys
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

32 + = 35

Últimes notícies