HomePolíticaA l'acte central de campanya la coalició Movem Tortosa-PSC demana un vot...

A l’acte central de campanya la coalició Movem Tortosa-PSC demana un vot de confiança

L’acte central de campanya de la coalició Movem TortosaPSC, va celebrar finalment, als porxos de l’ajuntament per culpa de la pluja i va servir per explicar els detalls del programa davant els seus incodionals. Els dos candidats, Jordi Jordan i Víctor Grau, van iniciar els parlaments fent esment al tàndem (la bicicleta amb què fan campanya) “sí, -va asseverar Jordan- el tàndem simbolitza el que volíem explicar; dos formacions polítiques diferents, que han volgut arribar a un acord en clau estrictament local per a guanyar les eleccions, per a obrir una nova etapa política a Tortosa, per a deixar les diferències que tenim i centrar-nos en allò que ens uneix, que és molt, i, sobretot, per a fer avançar Tortosa que és el principal i el nostre únic objectiu“. Grau, al seu torn, va descriure el pacte com “un autèntic acte de valentia personal i política i de solidaritat política, pensat exclusivament pel futur de Tortosa, pensat per a les persones, amb transparència, amb les mans netes i sobretot sense clientelismes“.

Per la seua part, Jordan va afegir, encara parlant del pacte, que “la coalició funciona” perquè està rebent atacs de totes bandes, de tots els adversaris polítics “això demostra molt de nerviosisme i que hi ha temor en els altres partits” i va anunciar que “per a cada atac, respondrem amb un somriure i amb una nova proposta per a Tortosa“. Després d’esta declaració d’intencions Víctor Grau va afegir que la coalició “vol traslladar il·lusió i canvi, amb propostes innovadores i modernes, basades en un projecte de ciutat pensat per a les persones, més dinàmica, amb més oportunitats i més sostenible“.

Seguidament, tots dos van desgranar alguns dels projectes que porten al seu programa electoral i que responen “a moltes de les peticions i necessitats dels veïns i veïnes de la ciutat, com ara de la Paquita que vol més activitats per a les persones grans i per als joves, o del Marc que vol més habitatge social” apuntaven. Els dos polítics van recordar, en este sentit, “l’habitatge social que han projectat a Ferreries, que inclou una sala de lectura; l’habilitació de més places als centres de dia, la conversió del Parc Municipal en l’epicentre d’activitats esportives, socials i culturals a l’aire lliure; l’espai d’oci a la vora del riu, que dinamitzarà i servirà per a obrir la ciutat més a l’Ebre“; i van continuar, amb “la construcció de tres llars d’infants públiques i la creació de més aparcaments per a cotxes, motos i bici, a tots els barris i pobles de la ciutat, com ara als terrenys de Renfe” destacaven. En esta zona, retornada a la ciutat gràcies al govern de coalició de l’Estat, projecten “un aparcament soterrat, una gran zona verda i la connexió del parc amb el riu i de l’eixample amb el barri del Temple“. Jordan i Grau, van voler nomenar “el treball que faran per una mobilitat ordenada i sostenible econòmicament, com uns aparcaments a la zona de Ferreries i una rotonda davant de la Policia Nacional” anunciaven.

En l’àmbit patrimonial Jordan i Grau van subratllar “la posada en valor de les muralles i fortaleses, aprofitant més de 10 milions d’euros aconseguits amb ajuts d’altres administracions, la rehabilitació del call jueu, l’aplicació de la llei dels barris verds per a rehabilitar els barris antics i la petició de convertir la ciutat en Patrimoni Mundial per la Unesco” reblaven. En matèria de seguretat, volen recuperar el policia de barri i els serenos, “la seguretat és un dret de la ciutadana que les esquerres hem d’atendre“, va deixar anar Jordan. Encara en el dia a dia, “projecten treballar perquè hi haja més neteja, per a millorar l’enllumenat i per acabar amb les barreres arquitectòniques” van apuntar.

Tot això ho hem de pagar, per això treballarem per a generar actius econòmics” va assegurar Víctor que es va preguntar “i com ho farem?” per a respondre: “ja ho hem fet. Vam aconseguir, gràcies a governs d’esquerres, el polígon Catalunya Sud“. D’altres projectes per a retenir la gent al territori i donar resposta a la demanda empresarial de gent formada i de més modernització de les empreses és “la construcció d’un centre logístic i d’un centre d’innovació tecnològica i l’obertura d’una oficina del talent“. Encara en temes econòmics, per a recuperar i potenciar el comerç local i donar vida als eixos comercials, els incentivaran amb el projecte de locals buits. En l’àmbit mediambiental, es preocupen pel canvi climàtic i emprendran “diverses accions com plantar arbres en lloc de tallar-ne o habilitar minideixalleries i sobretot faran una defensa del riu davant de qualsevol govern, del color que siga“, es va comprometre Jordan. I tant Jordan com Grau van reafirmar “el seu compromís en la lluita per la construcció d’un nou hospital, recordant la importància que ha tingut i té en este sentit la Plataforma per un nou hospital i les 26.000 signatures que van recollir” comentaven.

Un cop apuntat tan sols alguns dels projectes que implementaran quan arriben al govern de la ciutat, Grau i Jordan van donar les gràcies als pobles i a la llista que els acompanya “transversal, plural, amb moltes maneres de pensar, de totes les edats i de totes les zones de Tortosa“, i els van enumerar un a un.

Els últims minuts de l’acte, Jordan els va destinar a fer una crida a la participació a les persones indecises i a les que tenen temor als canvis, per la incertesa del futur: “a totes les persones que dubten si donar suport a la nostra candidatura o a aquelles persones que tenen temor al canvi, els vull demanar que ens facen confiança, que no els defraudarem, que treballarem de manera incansable per a millorar Tortosa. Tortosa es mereix una nova oportunitat, es mereix iniciar una nova etapa i ho farem amb tota la força i amb tota la il·lusió, perquè sabem que en natros i en tots vatros guanyarà Tortosa“.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

18 + = 28

Últimes notícies