HomeEconomiaAcció Climàtica inverteix 2,7 milions d'euros en treballs de prevenció d'incendis a...

Acció Climàtica inverteix 2,7 milions d’euros en treballs de prevenció d’incendis a les Terres de l’Ebre

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural invertirà de manera directa 2,7 milions d’euros en actuacions de gestió forestal durant els pròxims 4 anys per preparar els boscos per a fer front a l’emergència climàtica i els incendis de sisena generació a les Terres de l’Ebre.

Així ho han anunciat la directora general d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi, Anna Sanitjas, acompanyada del director dels Serveis Territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a les Terres de l’Ebre, Jesús Gómez, que ha visitat els treballs de manteniment d’un punt d’aigua per a incendis situat a Godall i ha explicat els principals eixos de la gestió forestal i la prevenció d’incendis forestals a les Terres de l’Ebre.

El Grup Especial de Prevenció d’Incendis Forestals (GEPIF) ja té dos bases operatives a les Terres de l’Ebre, que estan situades a Arnes i a Benifallet, per executar treballs de prevenció d’incendis. La cobertura a l’Ebre compta amb 13 efectius i vehicles específics per fer tasques de prevenció i primera intervenció en incendis agrícoles i forestals.

Fins a l’1 de juny, faran tasques de manteniment d’infraestructures de prevenció d’incendis forestals. Estes primeres setmanes, les tasques s’han concentrat a adequar camins malmesos per les darreres pluges i d’esta manera, en cas de produir-se un incendi forestal els vehicles d’extinció podran circular. També s’han concentrat a revisar i mantenir punts d’aigua de la xarxa bàsica de prevenció i extinció d’incendis forestals.

Les brigades se centraran en la vigilància i primera intervenció en incendis. La presència del GEPIF en el territori durant les vuit hores de més risc permet, d’una banda, un efecte dissuasiu i, d’una altra fer una ràpida primera intervenció. La presència sobre el terreny és molt important per atacar els incendis al més aviat possible. Les rutes de vigilància venen marcades segons els mapes de perill que elabora diàriament el personal tècnic del Servei de Prevenció d’Incendis Forestals.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 1 = 6

Últimes notícies