HomeSocietatAfrucat vincula els nous casos de covid-19 d'empleats de la fruita al...

Afrucat vincula els nous casos de covid-19 d’empleats de la fruita al treball “rigorós i estricte” per detectar-los

CATALUNYA // El confinament perimetral del Segrià decretat aquest dissabte no implicarà massa canvis en el desenvolupament de la feina al sector agrari. Així, segons el director general d’Afrucat, Manel Simon, es continuarà aplicant el mateix protocol que fins ara, ja que, ha afegit, els nous casos de covid-19 que han sortit entre els treballadors de la fruita són “el resultat d’aquest treball rigorós i estricte” en la detecció i anàlisi posterior dels contactes de les persones que presenten símptomes compatibles amb el virus. A més, respecte a la distribució i aprovisionament de producte, Simon ha dit que no estan “gens preocupats” perquè l’activitat laboral no s’aturarà i, per tant, queda al marge de les restriccions de mobilitat que s’han aplicat.

El director general d’Afrucat assegura que el fet que sorgeixin nous casos positius entre empleats agraris explica el “rigor” i la “feina ben feta” en l’aplicació dels protocols, que ha qualificat com a “estrictes“. Pel que fa a la mobilitat de les mercaderies, ha explicat que part de la fruita que arriba a les centrals ve d’altres comarques limítrofs amb el Segrià, activitat que es manté tot i el confinament perimetral. Per aquest motiu, Simon ha dit que no li “preocupa“, afegint a més que el producte “ha de poder arribar i sortir als mercats internacionals“, sobretot ara que ha arribat el moment “punta” de la campanya.

Tant Afrucat com el sindicat Unió de Pagesos i la Federació de Cooperatives Agràries (FCAC) han volgut llençar un missatge d’agraïment a les persones que van respondre a la crida per treballar a la campanya agrària, assegurant també que ja no necessiten més personal. En aquest sentit, Simon ha dit que després de les darreres pedregades, la previsió de collita ha caigut entre un 30 i un 35%, fet que ha comportat que algunes empreses hagin reduït el seu volum d’empleats entre un 20 i un 40%.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 42 = 50

Últimes notícies