HomeSocietatAlcanar, l'únic municipi del Montsià que aconsegueix un 100% del Segell Infoparticipa...

Alcanar, l’únic municipi del Montsià que aconsegueix un 100% del Segell Infoparticipa el 2021

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha lliurat avui el Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local amb un 100% de puntuació a l’Ajuntament d’Alcanar. Al mateix temps, és l’únic de la comarca del Montsià que ha obtingut la màxima puntuació i un dels 43 ajuntaments del total de 947 que té el país.

A la conferència inaugural, Miguel Angel Blanes Climent, tècnic jurídic en el Defensor del Poble del País Valencià, ha felicitat a tots els ajuntaments guardonats i ha recordat que el Segell Infoparticipa “ens ajuda a no només complir llei, sinó també millorar la democràcia i a afavorir la participació ciutadana, estimulant també el dret d’accés a la informació pública. Per tant, el segell Infoparticipa dona prestigi als ajuntaments, però també implica una responsabilitat amb la ciutadania”.

Alcanar és el quart any consecutiu que aconsegueix un 100% de puntuació a Infoparticipa, de fet l’Ajuntament treballa intensament per garantir que els portals webs municipals funcionen amb la màxima eficàcia comunicativa i transparència per garantir que tothom puga accedir a la informació sobre l’acció de govern i els serveis que presta l’Ajuntament de forma àgil i útil.

Joan Roig, alcalde d’Alcanar, recorda que “sense l’equip tècnic de l’Ajuntament seria molt difícil obtindre el Segell. És una part poc visible però no anònima. Un agraïment als treballadors i treballadores dels departaments d’intervenció, Secretaria i Comunicació per actualitzar diàriament la informació del web i del portal de transparència i fer que la informació siga més comprensible. Encara ens queda feina per a fer en l’àmbit de la transparència i les dades obertes, però seguim treballant per a millorar progressivament”.

A partir dels 48 indicadors establerts pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB, basats en la llei de transparència del 2013, s’atorga el Segell Infoparticipa a les poblacions que obtenen més indicadors positius en funció de la seua població.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 1 =

Últimes notícies