HomeSuccessosAmpliació · Els Bombers reprenen la recerca del jove desaparegut dilluns mentre...

Ampliació · Els Bombers reprenen la recerca del jove desaparegut dilluns mentre es banyava al riu Ebre a Benissanet

Els Bombers de la Generalitat han reprès este dimecres al matí el dispositiu de recerca del jove d’uns 20 anys desaparegut dilluns passat mentre es banyava al riu Ebre al seu pas per Benissanet.

El dispositiu compta amb 15 dotacions, entre les quals GRAE subaquàtics, tres embarcacions i dotacions terrestres, amb el suport dels Mossos. La recerca es va suspendre este dimarts amb la caiguda del dia. Durant la jornada, van centrar-se de forma més intensa en l’últim punt on va ser vist el noi, prop de l’embarcador. També es va fer cerca tant pels marges com a l’aigua, amb unitats subaquàtiques fent immersions i embarcacions, i s’hi va sumar un helicòpter. Quan va desaparèixer, el noi s’estava banyant al riu amb uns amics.

El dispositiu i l’estratègia de recerca, coordinada pels Bombers de la Generalitat, estableix sectors i zones de treball entre tots els efectius. Es tracta d’una zona molt complicada amb moltes corrents d’aigua. Així, es va buscar de manera intensiva per una escullera, al marge dret del riu i, des d’aquí, un tros ampli que inclou un primer tram fins a una corba força pronunciada del riu.

La recerca també va anar avançant riu avall, amb les embarcacions, buscant per la superfície del riu, i fent immersions i revisant punts probables: zones que, per les seves característiques, hi ha la probabilitat que el cos s’hi hagi pogut quedar encallat. També es va recórrer i revisar a peu, des de fora i des de l’interior del riu, els marges més propers a zones de vegetació. L’helicòpter va sobrevolar la zona seguint el curs del riu.

Els efectius treballen amb la premissa que el cos estiga enfonsat i haja pogut quedar encallat en alguna zona. Està previst que al llarg del matí l’helicòpter pentine de nou la zona.

Els Bombers de la Generalitat van ser alertats dilluns a les 19.06 hores, que un jove d’uns 20 anys, que es trobava en companyia d’un grup d’amics, no havia sortit de l’aigua. Estaven en una illeta entre Ginestar i Miravet. Ràpidament, es va activar un dispositiu de recerca que a les nits, per manca de llum i la mala visibilitat tant als marges com a l’aigua, que estava tèrbola i remoguda, s’ha hagut d’aturar.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

10 + = 19

Últimes notícies