HomePolítica#Ampliació · Roigé no supera la moció de confiança dels pressupostos després...

#Ampliació · Roigé no supera la moció de confiança dels pressupostos després del vot en contra de tota l’oposició

El ple de l’Ajuntament de Tortosa ha debatut este dimecres, 5 de gener, la qüestió de confiança vinculada a l’aprovació del pressupost municipal per al 2022 presentada pel govern de Junts per Tortosa i PSC. Després que al ple extraordinari del 30 de desembre quedés rebutjat el projecte de pressupost, l’alcaldessa Meritxell Roigé ha fet servir l’eina legal de la qüestió de confiança, que recull la Llei orgànica del règim electoral general (Loreg) per intentar superar situacions de bloqueig relacionades amb temes d’especial transcendència per als municipis.

En haver comptat amb una majoria de vots negatius, corresponents als grups de l’oposició (Movem, ERC, Ciutadans i CUP), la qüestió de confiança no s’ha aprovat i, per tant, tampoc el pressupost al qual s’havia vinculat. Ara, la mateixa llei determina que s’obre un termini d’un mes durant el qual els grups contraris al pressupost han de plantejar una moció de censura i presentar una alternativa de govern. En cas que esta moció de censura no es presente o que no siga aprovada, el pressupost al qual s’havia vinculat la qüestió de confiança quedaria automàticament aprovat.

A la sessió extraordinària d’este dimecres, l’alcaldessa ha tornat a apel·lar a la necessitat d’aprovar el pressupost, ja que és l’única manera d’incorporar els gairebé 4 milions d’euros de nous ingressos previstos durant el 2022, i poder-los posar a disposició de la ciutadania a través de diversos serveis. En cas contrari, estos nous ingressos quedaran immobilitzats a un compte bancari i només es podran utilitzar al 2023 per a amortitzar deutes.

Meritxell Roigé ha recordat que la pandèmia encara està generant necessitats sanitàries, socials i econòmiques per a les quals cal comptar amb estos diners en este moment.

Els grups municipals de l’oposició han mantingut la seua postura i han insistit que el seu vot contrari respon a la impossibilitat d’haver inclòs algunes de les seues propostes al pressupost.

Tal com marca la llei, la votació de la qüestió de confiança s’ha dut a terme per crida nominal a cada un dels membres de la corporació municipal.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 2 =

Últimes notícies