HomeSense categoriaAmposta adjudica per 1,2 milions d’euros un contracte de neteja que preveu...

Amposta adjudica per 1,2 milions d’euros un contracte de neteja que preveu un servei integral a tot el municipi

El pròxim 1 de desembre entrarà en servei a Amposta el nou contracte de neteja viària i manteniment de zones verdes que en el darrer ple municipal es va adjudicar a l’empresa Urbaser per 1,2 milions d’euros l’any.

El cost del nou servei triplica el pressupost que es destinava actualment a neteja i el govern municipal confia que hi haja un canvi substancial en la imatge de la ciutat, ja que s’ha ampliat àmbits d’actuació, horaris, maquinària i personal dedicats al servei de neteja. L’alcalde, Adam Tomàs, ha destacat que el nou contracte preveu “un servei integral de la neteja a la ciutat, que és el que sempre hem demanat. Mai havíem tingut un contracte integral i és per això que la ciutat sempre s’ha vist mal netejada”. Ara el contracte preveu la renovació de papereres, la gestió dels abocaments incontrolats, mesures de control i serveis de guàrdia i d’emergència.

Una altra de les millores substancials del nou contracte és l’ampliació dels àmbits d’actuació, ja que arribarà a tot el municipi: Amposta ciutat, polígons, Poblenou del Delta, Eucaliptus i Balada. Amb el nou contracte es passarà de 8 a 20 operaris de neteja i s’invertirà mig milió d’euros en nova maquinària. Actualment la neteja a la ciutat es feia amb dos màquines escombradores totalment obsoletes i el nou servei comptarà amb tres escombradores de mitja capacitat i una d’alta capacitat, un camió netejador, quatre aparells bufadors, una hidronetejadora d’alta pressió, una aspiradora, a més d’altra maquinària. 

 

Desconfiança dels grups de l’oposició

Malgrat l’optimisme de l’equip de govern, que confia que hi haja un canvi substancial en la neteja de la ciutat, els grups de
l’oposició van mostrar la seua desconfiança perquè l’adjudicatària del nou contracte siga Urbaser, “la mateixa empresa que ara fa una mala neteja de la ciutat”, en paraules de la portaveu del PDeCAT, Isabel Ferré. Tots els grups van mostrar les seues reserves i van abstindre’s en la votació, a excepció del regidor   Germán Ciscar, que va votar-hi en contra: “és llençar els diners. Urbaser és una empresa que ens ha estafat reiteradament amb els seus incompliments”.

L’alcalde va demanar un vot de confiança a l’oposició i va recordar que el contracte que s’ha adjudicat no té res a veure amb el que hi havia fins ara amb 8 operaris i dos màquines de neteja. “Passem a un contracte millor, segur. Entenc i respecto les seues reserves, però m’agradaria que l’avaluació es fes d’aquí a un any”, va dir l’alcalde, que va assegurar que es posaran en marxa tots els mecanismes de control i vigilància perquè l’empresa complisca amb els seus compromisos.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

28 + = 34

Últimes notícies