HomeSense categoriaAmposta posa punt i final a la festa més participativa del mercat...

Amposta posa punt i final a la festa més participativa del mercat a la plaça

Durant tres dies, Amposta s’ha traslladat als inicis del segle XX amb l’onzena edició de la Festa del Mercat a la Plaça, que va tenir lloc del 17 al 19 de maig. «Tot i que el temps no acompanyava gaire, ja es va poder veure el divendres que la Festa començava amb una participació molt elevada i amb molta més gent vestida que en les altres edicions. I això s’ha reafirmat el dissabte i el diumenge. La gent del poble s’ha entregat a la Festa vestint-se d’època i participant activament, a més de tots els visitants que han vingut de fora, inclòs d’altres països com França o Portugal, amb caravana o autobús. M’atreviria a dir que ha estat una de les millors edicions», apunta l’alcalde, Adam Tomàs.

 Aquest any la festa de recreació històrica d’Amposta ha volgut rendir un homenatge a la cultura musical de la ciutat, recreant al compositor Joan Suñé, creador de l’himne ‘Oh! Amposta’, com a pregoner. Així, una de les novetats va ser el nou himne de la Festa, compost per l’ampostí Tomàs Simón, qui també es va encarregar de fer el paper del Mestre Suñé com a pregoner de la Festa. Una altra de les novetats va ser la sortida del carro mortuori restaurat o la primera edició del premi de caracterització en record a José Tomàs, que va guanyar l’ampostí Pere Luque vestit de naturalista francès

La Festa del Mercat va arribar al seu final el diumenge 19 de maig amb Lo Passeig i el piromusical, dos actes que es van estrenar l’any passat amb motiu de la desena edició i que s’han incorporat al programa de la Festa. «Lo Passeig és una forma d’agrair públicament la participació de totes les persones i entitats que han col·laborat en la Festa. Al darrere de la Festa del Mercat a la Plaça hi ha un equip que ha treballat colze a colze, però també molta gent de la ciutadania que s’ha implicat no només els dies previs sinó també coordinant-se durant els dies de la Festa», ha apuntat la regidora de Cultura i Ensenyament, Inés Martí. A les dotze menys quart de la nit, un castell de focs acompanyat de cançons com el nou himne o la música de les Varietés, va tancar de forma emotiva, un any més, aquest viatge al segle XX que representa la Festa del Mercat a la Plaça d’Amposta.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 61 = 68

Últimes notícies