HomeSocietatAproven la declaració de BCIL de l’assentament ibèric del Castellot de la...

Aproven la declaració de BCIL de l’assentament ibèric del Castellot de la Roca Roja de Benifallet i de l’edifici de la Unió Aldeana

BAIX EBRE // El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat avui la declaració de bé cultural d’interès local (BCIL) de l’assentament ibèric del Castellot de la Roca Roja, que és propietat de l’Ajuntament de Benifallet i que l’ha convertit en un espai visitable, facilitant la seua conservació i museïtzació amb la col·laboració de la Universitat de Barcelona i de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica. En el cas dels municipis de menys de 5.000 habitants, la competència per declarar BCIL recau en el Consell Comarcal, que ara traslladarà l’acord plenari a l’Ajuntament de Benifallet i el departament de Cultura perquè s’inscrigui l’assentament ibèric al Catàleg del Patrimoni Cultural Català.

També s’ha aprovat al plenari de declaració de BCIL de la seu de la Societat Cultural i Recreativa Unió Aldeana, al municipi de l’Aldea. Un edifici construït abans de la Guerra Civil i que és una de les edificacions més antigues de la població. L’entitat Unió Aldeana es va crear el 1924 amb l’objectiu de millorar la formació dels socis amb una escola i una biblioteca i de disposar d’un espai lúdic on s’organitzaven vetllades literàries i musicals.

Un altre dels acords del ple ha estat l’adhesió del Consell Comarcal del Baix Ebre  al codi de principis i conductes recomanables en la contractació pública, aprovat pel govern de la Generalitat. Una adhesió que es trametrà a la comissió ètica en la contractació pública, un òrgan que vetlla pel seguiment i el compliment dels principis del codi i al qual es poden formular consultes. “Hem de posar tots els mitjans disponibles perquè la contractació pública sigui accessible i que tant la ciutadania com les empreses licitadores puguin fer les consultes que consideren oportunes”, ha explicat el vicepresident del Consell Comarcal del Baix Ebre, Ivan Garcia, que avui ha exercit de president en funcions.

D’altra banda, el ple ha aprovat el conveni amb Repsol per  la col·laboració d’aquesta empresa en la prestació del servei de transport adaptat; la convocatòria de les subvencions a particulars i entitats per projectes d’interès comarcal i del premi de fotografia, que enguany es farà a través de la xarxa social Instagram i es dedicarà al Camí Natural Via Verda de la Val de Zafán.

El plenari s’ha iniciat amb la lectura de la declaració institucional amb motiu del dia per l’alliberament LGTBI que tindrà lloc el 28 de juny. Des del Consell Comarcal del Baix Ebre reivindiquem i defensem els drets de les persones del col·lectiu LGTBI i fem una crida a les persones afectades a no callar i utilitzar els canals que tenen al seu abast a la comarca, a la vegada que demanem a tota la ciutadania que s’impliqui en la defensa dels drets i llibertats del col·lectiu LGTBI.

Finalment, el ple ordinari del mes juny s’ha tancat amb un minut de silenci en senyal de dol i rebuig contra la violència masclista que s’ha  repetit els darrers dies a tot l’Estat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 6 =

Últimes notícies