HomeSocietatArenas Posibles: l’escola per a aprendre a fer escultures amb arena, amb...

Arenas Posibles: l’escola per a aprendre a fer escultures amb arena, amb seu a Ulldecona

L’any 1988, els escultors Sergi Ramírez i Montserrat Cuesta van impulsar un projecte anomenat Arenas Posibles, que representa l’art efímer de fer escultures amb arena. Per a Ramírez, treballar amb la sorra “transmet molta naturalitat, perquè normalment l’escultura té uns processos molt industrials, treballes amb motlles, amb metalls, amb determinades condicions, amb pedres; en canvi, la sorra té un resultat com el fang, però amb l’afegit que, a més, és efímer. La gent, quan ho veu, en gaudix i diu ‘ai quina pena, demà ja no hi serà’. Doncs sí, ja està, és això”.

Inicialment, tal com explica l’impulsor i fundador d’Arenas Posibles a Canal Terres de l’Ebre, van començar a desenvolupar esta pràctica a les platges: “Va sorgir d’una manera espontània, començant a fer escultures a la platja. De sobte, van començar a trucar-nos centres comercials per a fer escultures al seu interior, i després també van convidar-nos a participar en concursos”. Així, Ramírez recorda el moment en què van adonar-se de la professionalització d’esta pràctica que hi ha fora d’Espanya. “Van convidar-nos a un concurs de Canàries, que és internacional i hi van escultors de tot el món. Allà vam adonar-nos que l’art efímer de fer escultures amb arena està molt professionalitzat a la resta del món, sobretot als Estats Units i Holanda”.

L’objectiu d’Arenas Posibles era portar este fenomen internacional a Espanya. Avui dia, Arenas Posibles és una escola per a aprendre a fer construccions i escultures amb arena, que té la seu a Ulldecona. A les Terres de l’Ebre oferixen cursos per a aprendre este art efímer i també tallers a les escoles. A més, treballen per a tot tipus d’esdeveniments, ja siga promocionals, activitats de team building per a empreses, animació de platges, festivals o exhibicions artístiques, durant tot l’any.

Paral·lelament, tant Ramírez com Cuesta continuen participant en diferents concursos internacionals, tant de manera individual com en parella, i n’han guanyat en diversos països, com el Canadà, Holanda, la Xina, o les Canàries, entre d’altres.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 65 = 70

Últimes notícies