HomeSocietatLa Ribera d'Ebre i la Terra Alta s'adhereixen al protocol comarcal vers...

La Ribera d’Ebre i la Terra Alta s’adhereixen al protocol comarcal vers les violències sexuals en l’oci

El coordinador territorial de Joventut de les Terres de l’Ebre, Joan Barberà, juntament amb les presidentes dels consells comarcals de la Terra Alta, Neus Sanromà, i de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, han presentat avui els protocols per les violències sexuals en espais públics d’oci i les primeres adhesions dels municipis d’ambdues comarques per a la seva implementació.

Actualment, després dels treballs efectuats durant el 2020 amb l’assessorament de l’entitat Noctámbulas i aprovats per ambdós consells comarcals el passat mes de gener, s’inicia la fase d’adhesió dels municipis de la Terra Alta i de la Ribera d’Ebre “amb l’objectiu que la feina feta la puguem implementar el més prompte possible i crear ja les respectives Comissions de Seguiment que seran les encarregades de vetllar periòdicament pel compliment i la millora d’estos protocols”, ha explicat el coordinador territorial de Joventut. També ha avançat que “ara ja estem dissenyant estos protocols amb les comarques del Baix Ebre i del Montsià de manera que puguem tenir-los a punt este 2021 i, d’esta manera, donar servei a totes les Terres de l’Ebre”.

El procés de disseny dels protocols implica personal tècnic de múltiples àrees dels municipis i dels Consells Comarcals, així com entitats i persones joves, i permet sensibilitzar i implicar tots els agents en la prevenció de les violències masclistes des la corresponsabilitat i la perspectiva comunitària.

En la mateixa línia, les Comissions de Seguiment estaran formades per cada Consell Comarcal i els seus municipis adherits i s’encarregaran d’impulsar les diverses accions que es contemplin, com ara campanyes comunicatives de difusió o la formació de les persones i dels agents implicats en el Circuit d’Actuació. També vetllaran pel bon funcionament d’estos Protocols, avaluant-los i activant mecanismes per tal d’incrementar l’apoderament de les dones en la utilització dels espais públics d’oci.

Així, amb les xarxes de treball establertes amb l’elaboració dels protocols es preveu poder intervenir de manera coordinada, a nivell local i comarcal, davant situacions de violències sexuals que es puguin produir en espais públics d’oci, en festes locals o altres esdeveniments. L’objectiu principal és prevenir, detectar i atendre la recuperació de dones que es trobin en situació de violències masclistes. També es promourà la incorporació de la perspectiva de gènere de manera transversal al conjunt de les polítiques locals i comarcals.

El protocol ver les violències sexuals en espais públics d’oci és un projecte liderat per la Direcció General de Joventut amb els fons provinents del Pacte d’Estat contra la Violència de gènere, que el 2020 va permetre desenvolupar-lo a vuit consells comarcals, set ajuntaments i una mancomunitat arreu de Catalunya.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 39 = 47

Últimes notícies