HomeSense categoriaAscó activarà un servei d'assessorament energètic i telefònic per a empreses, autònoms...

Ascó activarà un servei d’assessorament energètic i telefònic per a empreses, autònoms i ciutadans

L’ajuntament d’Ascó ha analitzat com han afrontat este primer mes de confinament a causa de la pandèmia del coronavirus, i ha afirmat que passats estos dies de setmana Santa activaran un servei d’assessorament energètic per a la població, així com un assessorament telefònic a les empreses i autònoms. El consistori matisa que este servei es farà a través de l’Oficina de Desenvolupament Local, i que s’adreça també a tota la ciutadania en general. Fins ara es contactava amb les persones d’entre 70 i 80 anys per conèixer en quina situació es trobaven i si disposaven d’algú que els atengués les seues necessitats. 

Des del Centre d’Emergències Municipal (CECOPAL), durant el confinament s’ha continuat realitzant el seguiment diari del grau de prestació dels serveis bàsics municipals: de la residència d’avis, del centre de dia i del consultori mèdic, pel que fa a nivell social; i dels vigilants i protecció civil en termes de seguretat. A més, el consistori ha indicat que també se segueix realitzant l’estudi diari del consum d’aigua al municipi, així com la corresponent anàlisi de clor. Quant a l’enllumenat públic, al manteniment de la via pública i a la neteja viària, manifesten que “afortunadament no s’ha produït cap incidència”; així com afegeixen que, esta setmana, també s’han netejat a fons els contenidors d’escombraries. 

Segons ha detallat el mateix ajuntament, a la residència d’avis s’està tenint un contacte continuat i col·laboratiu, i manifesten que les accions preventives que es van realitzar en el començament de la crisi sanitària han permès que els residents hagen quedat protegits de la malaltia. Esta setmana, a més, han proveït el centre residencial amb 40 mascaretes FFP2 que se sumen a les mascaretes, granotes de treball i pantalles protectores que es van facilitar anteriorment. Així doncs, exposen que tant el personal de la residència compta amb els EPIS necessaris per a desenvolupar la seua tasca, que és considerada un servei essencial. 

L’equip de govern ha continuat apostant per la comunicació i s’ha traslladat a la població tota la informació del seu interès: les novetats en les restriccions a la mobilitat, els ajuts extraordinaris de la Generalitat, les moratòries de quotes i deutes de la Seguretat Social, així com dels impostos i cotitzacions de l’Agència Tributària, tant als autònoms com a les petites i mitjanes empreses. L’ajuntament també recorda que, per alleugerir la càrrega econòmica durant esta crisi, es va ajornar el pagament d’impostos i taxes municipals d’este exercici 2020, com per exemple, l’impost de vehicles, l’IBI, l’IAE i el subministrament d’aigua potable. A més, segons ha fet públic en el seu perfil de Facebook, des d’este dissabte l’Ajuntament d’Ascó ja té compte a Instagram, ampliant així els seus canals de comunicació. 

Però més enllà de fer un balanç sobre el primer mes de confinament, el consistori ha aprofitat l’ocasió per a recordar a la població que està prohibida l’acampada o qualsevol altra activitat similar, i que per això està tancat al públic la forest de Mas de Prades, un indret en què famílies i colles d’amics anaven a celebrar la Pasqua. En tractar-se d’una setmana Santa diferent, el consistori ha preparat activitats alternatives sota el lema ‘Viu la setmana Santa’, com un recull de fotografies d’altres anys de pasqua per compartir a les xarxes socials, una activitat esportiva per mantenir-se en forma, l’acampada als balcons, un bingo per Vídeo Ascó Televisió, i un joc del trivial d’Ascó. 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 1 = 8

Últimes notícies