HomeSocietatEbreDrone finalista d’entre més de 250 startups de la UE amb millor...

EbreDrone finalista d’entre més de 250 startups de la UE amb millor potencial de creixement

El confinament ha tingut les dos cares de la moneda per a aquesta startup ebrenca que treballa amb solucions amb drons. D’una banda, l’aturada va ser molt forta i gairebé no van poder fer serveis de vols amb dron a causa de la manca d’activitat als diversos sectors on treballen. Per altra banda, han aprofitat al màxim el confinament i s’han intensificat els contactes i acords a nivell internacional i, fruit d’aquestos, EbreDrone ha entrat a participar del projecte europeu StartUp3, emmarcat al Programa Horizon 2020 de la Comissió Europea (https://startup3.eu/).

Després d’incorporar-se durant el 2019 al DeepTech4Good, un programa d’acceleració d’empreses tecnològiques, van rebre una trucada d’un clúster d’empreses d’un país membre animant-los a participar a aquesta nova “Open call” amb un vídeo de presentació de l’empresa, i després de sotmetre’s a una avaluació entre les pròpies empreses que lideren el projecte internacional, han estat seleccionats com a finalistes dins de les 25 startup tecnològiques amb millor potencial de creixement. Hi han competit més de 250 empreses d’alta tecnologia de 36 països, tant de la UE com països socis. De les 14 empreses espanyoles que ho havien sol·licitat, només quatre han entrat al projecte, entre elles EbreDrone, la única representant catalana. 

El projecte StartUp3 pretén seleccionar els millors potencials i els projectes més innovadors per a redefinir-los, desenvolupar-los i ajudar-los a penetrar al mercat internacional. Liderat per un grup de clústers tecnològics de 7 països de la UE, StartUp3 està dotat d’1,5 milions d’euros de la Comissió Europea. A partir de la fase actual, EbreDrone està desenvolupant un producte d’alt valor afegit per a competir entre les desenes de propostes de les que només 5 passaran a la fase final, on apareixeran en escena els inversors, les rondes de finançament i la sortida al mercat global. Els propers mesos seran claus en l’esdevenir d’aquesta petita empresa ebrenca.

Una de les poques empreses espanyoles autoritzada

Altres bones notícies per als emprenedors ebrencs enmig d’aquesta crisi sanitària, han estat les autoritzacions expedides per AESA, l’Agència Estatal de Seguretat Aèria, d’operar vols nocturns i vols sobre ciutats, fet que els converteix en una de les poques operadores de dron espanyoles en obtindre ambdues autoritzacions especials de vol. Cal recordar que no està permès volar de nit, com tampoc volar sobre aglomeracions de persones o edificis, i els requisits que han hagut de superar per ser autoritzats són màxims, ja que els riscos sobre la població o infraestructures crítiques són molt alts i aquesta pràctica està sancionada amb multes literalment milionàries.

Els primers tractaments amb dron per a la campanya 2020 de l’arròs

EbreDrone havia estat pionera a nivell català i espanyol en registrar i obtindre totes les llicències per a fumigar en dron, però una legislació restrictiva amb aquesta nova tecnologia els havia impedit fer tractaments aeris. La bona notícia és que enguany s’han autoritzat alguns tractaments de forma aèria, i ja s’han fet els tràmits amb Sanitat Vegetal del Departament d’Agricultura de la Generalitat per posar a volar el primer dron de fumigar plenament legal a nivell espanyol al cultiu de l’arròs del Delta de l’Ebre.

Aquest dron elèctric, amb una capacitat de 10L comporta molts avantatges en tractaments d’ultra baix volum, ja que és molt ràpid (5 min./Ha), es pot automatitzar al 100% el vol de tractament i al no tindre a penes deriva i poder aplicar damunt el cultiu, és més efectiu que el mètodes tradicionals, i sense fer malbé la terra ni el propi cultiu quan aplica els tractaments. De moment, els pilots d’EbreDrone, amb la titulació addicional de Pilots aplicadors de fitosanitaris, han iniciat testos amb diferents productors d’arròs del Delta, per tal de mostrar tota la capacitat per a les futures aplicacions i ja tenen dates reservades als clients per a certs tractaments, ja que es preveu una forta demanda concentrada en moments claus del cicle de l’arròs, on s’ha de tractar amb urgència i efectivitat, com ara aplicacions herbicides o fungicides.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

39 + = 48

Últimes notícies