HomeSense categoriaAturada de la central nuclear Vandellòs II per un incident a la...

Aturada de la central nuclear Vandellòs II per un incident a la xarxa elèctrica “originat a l’exterior”

TERRES DE L’EBRE // La nuclear Vandellós II va entrar en parada automàtica aquest dimecres poc després de les onze de la nit arran d’un incident “transitori elèctric en la xarxa de 400 Kv originat a l’exterior de la central” que va fer saltar les proteccions elèctriques del generador principal. L’incident també va afectar una de las barres de salvaguarda reduint temporalment la seva tensió , fet que va que provocar l’arrancada del generador dièsel d’emergència B, sense que arribés a acoblar-se a la barra. Segons ha informat el CSN i l’empresa gestora, ANAV, la planta es troba en espera calenta –mode 3- mentre els tècnics comproven i efectuen les proves que permetin resoldre la incidència abans de reconnectar-se a la xarxa.

D’altra banda, la unitat I de la nuclear d’Ascó, aturada des del passat 23 d’abril arran d’una avaria de la turbobomba, ha hagut d’aturar la sincronització a la xarxa cinc minuts abans de les quatre de la matinada quan s’ha detectat una fallada de l’interruptor que alimenta una de les barres elèctriques de les bombes de refrigerant del reactor. Els fets han tingut lloc durant la maniobra de canvi d’alimentació-transferència de eles esmentades barres elèctriques s’estava duent a terme durant la pujada de càrrega. En el moment dels succés, la planta arribava al 15% de la seva càrrega en turbina. S’ha baixat la potència fins a mode 3 mentre l’equip tècnic de la nuclear treballa en l’interruptor afectat i s’efectuen les comprovacions necessàries per reprendre la sincronització, segons ANAV.

D’acord amb el comunicat del CSN i de la mateixa empresa gestora, els sistemes de seguretat de les dues plantes han funcionat “d’acord amb el seu disseny” i les incidències “no han tingut impacte en la seguretat de les persones ni el medi ambient”.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

14 + = 17

Últimes notícies