HomeSense categoriaBrussel·les informarà en breu si Espanya ha complert les seues recomanacions sobre...

Brussel·les informarà en breu si Espanya ha complert les seues recomanacions sobre l’Ebre

La Plataforma en Defensa de l’Ebre va tornar el 21 de febrer al Parlament Europeu per a fer seguiment de la queixa que van interposar l’any 2016 contra el Pla de Conca de l’Ebre.

Tres anys després que les institucions europees fessen una sèrie de recomanacions al Govern espanyol, en poques setmanes la Comissió Europea donarà a conèixer el seu grau de compliment i deixa la porta oberta a possibles sancions.

Una de les principals recomanacions que feien des del Parlament –i que la Comissió va adoptar– és l’augment dels cabals ecològics al tram final del riu o la confecció d’estudis tècnics independents. En este punt ha fet incís una de les portaveus de la PDE, Matilde Font.

L’experta en polítiques ambientals de la Comissió Europea, l’espanyola Elisa Vargas, també ha intervingut durant la sessió per a informar que la CE ha fet seguiment de la implementació de les seues recomanacions i que en poques setmanes publicaran un informe fent avaluació del grau d’implementació. Des de la Comissió no descarten aplicar sancions a l’Estat espanyol en cas d’incompliment.

En este sentit, la Comissió ha iniciat un procediment d’infracció contra el Govern d’Espanya per l’incompliment de la directiva dels hàbitats al Parc Natural de Doñana. En tot cas, fins que el Tribunal Suprem no resolga el recurs de la PDE contra el Pla de Conca, la CE no podrà intervenir directament contra l’Estat espanyol. Una situació que, per a la PDE, farà que les recomanacions europees no s’incloguen fins al següent Pla (2021-27). 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 30 = 31

Últimes notícies