HomeSense categoriaEl consum d'aigua del Consorci d'Aigües de Tarragona es redueix un 14%...

El consum d’aigua del Consorci d’Aigües de Tarragona es redueix un 14% el 2020

TERRES DE L’EBRE // El Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) ha celebrat telemàticament l’Assemblea General per aprovar els estats financers de 2020. Les dades de l’exercici anterior estan recollides a la Memòria, accessible a través del web corporatiu, seguint l’enllaç següent: Memòria 2020. 

Xavier Royo ha presidit l’Assemblea del mes d’abril, on s’ha informat als usuaris de la situació dels comptes de l’exercici anterior. D’altra banda, s’ha donat compte de les licitacions i adjudicacions efectuades des de la darrera Assemblea celebrada el mes d’octubre, per un import de licitació de 2,97 M€ així com de les obres i projectes fets i en curs. Entre estes obres en curs, destaquen el projecte de reducció del risc microbiològic a l’ETAP i el nou sistema de seguretat física i lògica també a les instal·lacions de l’Ampolla. En este sentit, també s’ha informat de l’entrega del projecte fase 1 al Consell Comarcal de la Conca de Barberà que ha d’abastir una desena de municipis de la comarca. 

En l’Assemblea també s’ha presentat l’informe d’explotació de l’any 2020, en el que s’ha explicat el descens de consums, situats al voltant del 14% (-9% Ajuntaments i – 21% per a les indústries). 

El director-gerent del Consorci, Josep Xavier Pujol, ha explicat les inversions previstes en els propers anys per un import de 9,8M€ per al finançament de diverses actuacions. Entre aquestes hi ha els projectes de dipòsits reguladors ubicats a Cunit i Vila-seca, la construcció d’un nou dipòsit a l’ETAP de l’Ampolla així com el projecte d’implantació d’un sistema d’auscultació estructural a la canonada principal i el projecte de reducció de risc microbiològic que tal com s’ha comentat anteriorment ja ha començat. 

Finalment també s’ha informat dels pagaments de retorn del cànon de l’aigua per un import de 3,55 M€ als consorciats. Aquest import neix fruit de les dues sentències del TSJC en les que es donava la raó al Consorci d’Aigües de Tarragona amb relació al subjecte passiu del cànon de l’aigua, i s’obligava a l’Agència Catalana de l’Aigua a retornar aquest tribut del període 2012-2015 i dos trimestres del 2016. Els pagaments es van fer entre el desembre de 2020 i el gener de 2021.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 66 = 69

Últimes notícies