HomeSocietatCCOO considera que hi ha "una millora de l'ocupació" tot i l'augment...

CCOO considera que hi ha “una millora de l’ocupació” tot i l’augment de l’atur registrat a l’agost

CCOO considera que hi ha “una millora de l’ocupació” tot i l’augment de l’atur registrat a l’agost. Així ho ha defensat el sindicat en un comunicat, on remarca que les dades són millors respecte de l’any passat, ja que hi ha 40.000 desocupats menys. En la mateixa línia, CCOO celebra que un 41% de la nova contractació de l’últim mes sigui indefinida. “Creiem que cal continuar desplegant la reforma laboral, per contribuir a l’estabilització dels llocs de treball i evitar la rotació i la parcialitat no desitjada“, ha defensat la responsable de mercat de treball de CCOO a Catalunya, Romina Garcia. Malgrat tot, CCOO lamenta que la campanya d’estiu “ha finalitzat abans que altres anys” per l’avançament del curs escolar.

El sindicat remarca que l’atur a Catalunya ha estat impulsat pel sector serveis, de manera que es demostra que és un sector “marcadament estacional“. És per aquest motiu que CCOO demana “enfortir el teixit productiu català” i aposta, de nou, per la reindustrialització i el Pacte Nacional per la Indústria.

Així mateix, Garcia ha indicat que enguany les dones i els joves han estat els més afectats per l’augment de l’atur.

En una conjuntura econòmica marcada per la inflació, CCOO també considera “urgent” millorar la  situació de les rendes més baixes, activar la negociació col·lectiva per “recuperar” els salaris i actualitzar l’SMI.

 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 52 = 54

Últimes notícies