HomeAgriculturaComença la reunió entre Mascort i les organitzacions agràries mentre els pagesos...

Comença la reunió entre Mascort i les organitzacions agràries mentre els pagesos mantenen els talls de carretera

Comença la reunió entre el conseller d’Acció Climàtica, David Mascort i les organitzacions agràries per respondre a les demandes del sector que encadena mobilitzacions històriques des de fa setmanes. El conseller d’Acció Climàtica va suspendre un acte que tenia a Xerta per reunir-se amb els agricultors i ramaders, després de saber-se que decidien mantenir indefinidament diversos talls de carretera. La trobada ha començat a les 11h40, amb 40 minuts de retard. En paral·lel a la reunió, pagesos i ramaders continuen tallant l’AP-7 i N-2 a Pontós, la C-14 a Bassella, la N-230 entre Vilaller i el Pont de Suert i a l’A-2 a Tàrrega. La interrupció de la circulació s’allarga des d’aquest dimarts.

A banda del conseller, han participat a la reunió la secretaria general del Departament, Josep Vidal; el secretari d’Alimentació, Carmel Mòdol; i el secretari d’Agenda Rural, Oriol Ansol.

Per part de la pagesia, hi ha assistit els sindicats, la federació de cooperatives i representants de la plataforma Revolta Pagesa, una nova veu que ha sorgit recentment per aglutinar el malestar contra les organitzacions tradicionals. Aquesta última entitat, que ha nascut arran de les últimes mobilitzacions, no participava a la Taula Agrària, ens de negociació entre el sector i el Govern.

La reunió d’aquest dijous busca ser una “primera presa de contacte” per veure de quina manera participen en aquesta taula. Segons el Govern, totes les parts han accedit a compartir espai de treball.

D’altra banda, Revolta Pagesa demana que els ajuts per la sequera no tinguin condicionants i que els compromisos assolits fins ara es plasmin en acords de Govern. L’entitat de nova creació també ha posat sobre la taula el cessament de càrrecs de l’Agència Catalana d’Aigua (ACA) i recuperar el nom del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 80 = 83

Últimes notícies