HomeCulturaComencen els treballs al sistema defensiu de l’assentament ibèric del Castellot de...

Comencen els treballs al sistema defensiu de l’assentament ibèric del Castellot de la Roca Roja a Benifallet

Entre el 24 de novembre i el 10 de desembre, un equip format per arqueòlegs especialistes en restauració d’estructures constructives de l’empresa Món Iber-ROCS S. L. està realitzant treballs de consolidació i restauració en el sistema defensiu de l’assentament ibèric del Castellot de la Roca Roja, en coordinació amb els investigadors responsables de les excavacions, M. C. Belarte (ICAC) i Jaume Noguera (UB).

L’actuació, impulsada per l’Ajuntament de Benifallet, compta amb el finançament del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i consisteix en corregir la inclinació de la torre quadrada que defensa l’entrada a l’assentament. Els treballs són d’una gran complexitat, ja que l’alçada màxima de la torre és de gairebé 4 m, i fins i tot conserva el forat de les bigues d’un pis superior.

Altres accions van dirigides a millorar la seguretat dels visitants, com la redistribució de les baranes al voltant de l’assentament, o la millora de la circulació pels carrers. En un futur immediat, també es contempla substituir i actualitzar els elements de museïtzació ja existents en el jaciment, desgastats en el transcurs del temps.

L’objectiu final del consistori de Benifallet és convertir el Castellot de la Roca Roja, recentment declarat Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) en un patrimoni arqueològic ben conservat, segur, i fàcilment accessible i comprensible per als visitants.

Aquesta actuació s’afegeix a la senyalització de l’espai que es va fer aquest any passat i a l’elaboració d’un díptic informatiu sobre el poblat.

Galeria d’imatges:

Fotos: Cedides

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

33 + = 38

Últimes notícies