HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catConversa en un bar de Ferreries

Conversa en un bar de Ferreries

-PERE: Bon dia Paco, i abans que res enhorabona per la lliga i la Champions del Madrid.

– PACO: Gràcies, però no sé si ho dius irònicament o ho sents de veritat. Jo el que us desitjo per molts d’anys que tingueu al fracàs de Laporta com a president i al fugat de Waterloo com a frustrat Honorable de la Generalitat.

-PE: Veig que la xuleria, prepotència i fatxenda de la “Central Lechera” se t’ha encomanat. Però no et preocupis que més d’hora que tard el nostre president tornarà i aviat sortiran a la llum les corrupteles del “Ser Supremo”; bé a més de les poques i disfressades que ja han sortit i que la premsa comprada de Madrid s’ha afanyat sempre a tapar d’immediat.

-PA: Ja comencem! Els culers i els “indepes” teniu un complex d’inferioritat que us fa distorsionar la realitat. Sempre esteu plorant i com molt bé diu un nou líder polític, Alvise Pérez: “Se acabó la fiesta”.

-PE: El que faltava, el Paco madridista se’ns ha fet d’ultradreta. Va home, va! Però no eres dels tres que vau seguir a la Inés Arrimadas pels carrers de Remolins?

-PA: Les persones evolucionem. Ara soc de VOX, tot i que el paio aquest del Pérez del “Se acabo la fiesta” té moltes coses que m’agraden. I com diu el nostre gurú Abascal quan arribem a manar, que no trigarem gaire, s’ha acabat la festa, l’amnistia i la tonteria aquesta de la singularitat fiscal. Estes i moltes altres coses que també posarem al seu lloc.

-PE: La poca memòria i la incultura política en termes de democràcia porten a dir ximpleries. Et recordo que l’any 1977 es va dictar una llei d’amnistia per a tots els actes d’intencionalitat política considerats delictes durant la Dictadura.

-PA: I també em diràs allò tan histriònic de queè Espanya us roba, no? Va, home va. Les ximpleries les dius tu. El nostre país és un exemple de solidaritat entre les diferents comunitats autònomes de l’Estat, i alguns catalans esteu entossudits en tindre més que els demés espanyols sense merèixer-ho.

-PE: Catalunya arrossega un dèficit fiscal brutal des de fa molts d’anys. I això va a pitjor. Hem passat amb poc temps de ser sis milions a vuit milions i ni tan sols des de Madrid DF s’ha corregit econòmicament aquesta important desviació poblacional. Segons l’Observatori d’Informació Econòmica i Financera de les comunitats autònomes, Catalunya rep 43 euros menys per persona que la mitjana espanyola i Madrid 183 més. Xifres de l’any 2024.

-PA: Tot això de les balances fiscals és un conte xino que s’ha inventat la Generalitat. A més, alguns catalans us queixeu molt del centralisme de Madrid (que per alguna cosa és la capital de l’Estat espanyol), però esteu més muts que el de Ferreries dels Célios, quan se us treu el centralisme asfixiant de Barcelona envers la resta de Catalunya.

-PE: És de suposar que dins del teu programa dels ideals populistes també està el tema dels immigrants, no? Aprofito per a dir-te que els madridistes perdríeu molts simpatitzants si els doneu porta com els partits ultradretans volen. I a tu que t’agrada el futbol et diré que els noms dels millors jugadors d’Europa (Mbappé, Musiala, Bellingham i Lamine Yamal) són fills d’immigrants. Per no parlar dels medallistes espanyols als europeus i mundials d’atletisme i altres esports.

-PA: Aquí has punxat os, amic Pere. Aquests individus que marxen del seu país venen a Espanya per a gaudir dels avantatges del nostre sistema, que en son molts i, a més, volen imposar les seves tradicions i la poca cultura que tenen.

-PE: El 23 % de les cotitzacions a la Seguretat Social provenen de la mà d’obra immigrant. El percentatge de població immigrant a Espanya no arriba al 20 %. I també només cal que et fixis qui fa les feines més desagraïdes i pesades d’on tu vius.

-PA: Sempre em surts amb xifres inventades i fas com Puigdemont i els indepes, defensar-se i acusar els que no pensen com vatros amb arguments que es basen en la demagògia que és un antídot de la democràcia.

-PE: Si parlem de xifres inventades i de mentides la teva estimada Isabel Ayuso, la reina de Madrid DF, les mentides formen part important de la gènesi de qualsevol dels seus discursos neofeixistes.

-PA: Saps que et dic Pere, que mentre tu et quedes somiant truites jo me’n vaig a vore com la selecció de futbol d’Espanya segueix enlluernant en aquest Campionat d’Europa. La fúria espanyola!

-PE: Ves Paco, ves… que si no és de futbol, de poques coses entens.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 21 = 26

Últimes notícies