HomeSense categoriaDenuncien danys pel pas de maquinària de l’empresa que construeix l’abocador de...

Denuncien danys pel pas de maquinària de l’empresa que construeix l’abocador de Riba-roja

Unió de Pagesos ha denunciat que el 8 d’abril maquinària de gran tonatge de l’empresa que construeix l’abocador de residus industrials de Riba-roja d’Ebre va ocasionar diversos desperfectes en plantacions d’oliveres i marges mentre circulava pel camí d’Almatret. En un comunicat, el sindicat ha explicitat el seu suport a la trentena d’afectats per articular les indemnitzacions pels danys.

Unió de Pagesos ha reprovat la “impunitat” i “arrogància” de l’empresa, a qui acusa de “tirar pel dret enduent-se al seu pas qualsevol cosa que els suposés un obstacle” per un camí massa estret. A més, ha lamentat que les màquines circulessin “impunement” pel camí sense el permís de l’Ajuntament.

El sindicat ha criticat que la promotora de l’obra no hagués endegat prèviament cap procediment d’exposició pública, ni d’ocupació ni expropiació.

Davant d’aquests fets, dilluns passat l’Ajuntament de Riba-roja va convocar una reunió amb els afectats i representants de l’empresa. Segons Unió de Pagesos, durant la trobada la companyia “va demanar disculpes als afectats i es va mostrar disposada a pagar els danys que va ocasionar”. El sindicat creu que les presses es deuen “a la pressió que tenen l’Ajuntament i l’empresa promotora per acabar l’obra abans no caduqui l’autorització ambiental, el 17 de juliol”.

Dimarts passat membres de la Plataforma Ribera Digna, de la qual forma part Unió de Pagesos, es van reunir a Tortosa amb el conseller de Territori, Damià Calvet, i amb el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, per parlar sobre la situació de l’abocador. 

Unió de Pagesos ha titllat “d’irresponsable” el fet que l’alcalde de Riba-roja atorgués la llicència d’obres a la promotora del projecte després que el conseller hagués anunciat que paralitzava el projecte per la necessitat de revisar l’autorització ambiental.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies