HomeMedi AmbientDenuncien un formigonat que l'Associació de Defensa Forestal de Tivissa va fer...

Denuncien un formigonat que l’Associació de Defensa Forestal de Tivissa va fer al barranc de Jovara el 2018

El Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans i Ecologistes de Catalunya (Gepec-Edc) ha denunciat a la Fiscalia de Medi Ambient de l’Audiència Provincial que el formigonat del barranc de Jovara de Tivissa (Ribera d’Ebre) ha malmès greument la zona. Els ecologistes consideren que les actuacions, realitzades el 2018 per l’Associació de Defensa Forestal (ADF) de Tivissa, van malmetre la zona inclosa dins la Xarxa Natura 2000. A més, l’entitat apunta que els treballs van ser finançats amb fons públics per part del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Es tracta d’uns treballs que es van realitzar sobre una pista que es va obrir el 2015, segons els ecologistes, també il·legalment.

Segons els ecologistes, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha admès la il·legalitat dels treballs, però alhora, ha obert un expedient de legalització d’aquestes actuacions. Davant d’aquesta situació, Gepec-Edc ha presentat al·legacions i un recurs de reposició per evitar que s’imposi la política de fets consumats. Si finalment les obres són legalitzades, l’entitat ha anunciat que presentarà una denúncia a la Comissió Europea, ja que els fons que es van utilitzar per realitzar els treballs provenien dels Fons Feder. Així, esperen que l’organisme europeu investigui el cas.

L’entitat també demana que s’obligui a l’ADF de Tivissa a restaurar el barranc de Jovara al seu estat original i que les despeses vagin a càrrec de l’associació. A la vegada, reclama al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural que es depurin responsabilitats en el cas. Gepec-Edc recorda que la zona compta amb la presència d’una espècie d’especial protecció, com és l’àliga cuabarrada.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 3 =

Últimes notícies