HomeSocietatDiàspora Ebrenca veu una trava que es fixen dos dies setmanals de...

Diàspora Ebrenca veu una trava que es fixen dos dies setmanals de teletreball a la Generalitat

“Amb caràcter general i quan per la naturalesa de l’activitat laboral siga possible, s’autoritzarà la prestació de serveis en règim de teletreball amb un màxim de dos jornades diàries setmanals”. Es permeten més dies quan es tenen persones dependents a càrrec o quan s’és especialment vulnerable a la covid-19. Això és el que diu la instrucció 1/2021 de mesures organitzatives per a la reincorporació als centres de treball del personal de l’Administració de la Generalitat de Catalunya.

Com a reacció, el col·lectiu Diàspora Ebrenca considera que “fixar un màxim de dos dies pot representar una trava per al teletreball des de les comarques ebrenques i un mal precedent per a la resta d’administracions públiques i empreses del país”, per la qual cosa demana més flexibilitat tenint en compte criteris de conciliació familiar, reequilibri territorial i drets laborals.

El col·lectiu recorda que des de l’inici de la pandèmia s’ha constatat, amb experiències favorables, la possibilitat de treballar a distància des de diferents punts del territori. De fet, un estudi del mateix grup va detectar més de 200 persones que estaven treballant des de les Terres de l’Ebre, malgrat tenir el centre de treball a altres ciutats. Diàspora Ebrenca ho veia com una oportunitat perquè la gent tornés o s’establís temporalment a zones rurals i reclama als agents polítics, econòmics i socials l’elaboració d’un Pla  per al teletreball a les Terres de l’Ebre.

En canvi, en la nova instrucció publicada per la Generalitat, el grup de pressió hi veu “una manca de sensibilitat territorial i de mirada estratègica a l’hora de buscar i detectar solucions per al desequilibri territorial per part del govern”. 

El partit polític Movem Terres de l’Ebre ha recollit la proposta i ha acordat a través del seu Consell Regional portar al Parlament una proposta per a fer un Pla de teletreball específic per a les comarques ebrenques. El plantejament inclou  la millora de la connexió a la xarxa de telecomunicacions, fibra òptica i telefonia mòbil, i serà defensat pel diputat dels Comuns i coordinador de Movem Jordi Jordan.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 3 =

Últimes notícies