HomeSocietatDINCAT recapta fons per protegir discapacitats intel·lectuals i cuidadors davant la resposta...

DINCAT recapta fons per protegir discapacitats intel·lectuals i cuidadors davant la resposta “lenta” dels governs

DINCAT ha iniciat una campanya de recollida de fons per protegir les persones amb discapacitat intel·lectual i els seus cuidadors del coronavirus. La federació d’entitats alerta que la resposta dels governs és “lenta”. Segons DINCAT, més de 8.500 persones ateses per prop de 3.500 professionals estan en situació d’alt risc de contagi, ja que no tenen material suficient per a protegir-se. És per això que la federació fa una crida per poder comprar equips de protecció individual. L’objectiu és aconseguir un mínim de 150.000 euros per poder adquirir mascaretes, bates i gels. Fins ara, les entitats han anat comprant material, però esta setmana han arribat al límit de les seues possibilitats.

Segons dades pròpies de la federació, centenars de persones amb discapacitat i cuidadors estan infectats i, lamentablement, el sector ja comptabilitza desenes de morts a tot Catalunya. Estes dades s’extreuen d’un observatori propi, davant la falta d’informació concreta que ofereix l’administració, es queixa DINCAT. Per tal d’accedir al material com més aviat millor, la federació ja ha avançat part d’estos diners per fer una primera comanda.

Esta campanya arriba un dia després que les patronals del sector de la discapacitat de Catalunya -DINCAT, FECETC, CETIP i FEACEM Catalunya- presentessen, per primera vegada, un acord de propostes conjunt per exigir a les administracions catalanes que garantisquen la viabilitat dels Centres Especials de Treball (CET) i protegisquen els llocs de treball de les persones amb discapacitat, davant l’impacte econòmic de la crisi sanitària.

El sector de la discapacitat alertava que, si no s’actua “amb urgència i determinació”, la recessió econòmica serà “devastadora” pels centres i els seus empleats. Per poder fer front a esta situació, les patronals demanen a la Generalitat que constituïsca una taula de diàleg per definir conjuntament les línies d’actuació per garantir els llocs de feina i un futur “digne” per a les persones amb discapacitat. A més, recullen tretze demandes concretes en una proposta conjunta.

Parteixen de la premissa que es mantindran els ajuts existents per a la inserció laboral i avisen que “no s’entendria” que ara es retallessen, un fet que implicaria la destrucció de “milers” de llocs de feina “essencials per garantir el benestar d’un col·lectiu molt vulnerable”.

En la proposta conjunta, destaquen la urgència de dotar de liquiditat els CET, a través de mesures com el pagament dels comptes pendents del 2019 o l’establiment d’una bestreta del 70% de les subvencions, entre d’altres, per poder fer front al pagament de les nòmines d’este col·lectiu vulnerable.

A més, coincideixen en la necessitat d’incrementar, durant este 2020, les subvencions del Salari Mínim Interprofessional fins al 50% i el 75%, segons les dificultats d’inserció laboral, per l’ocupabilitat de les persones amb discapacitat.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

60 + = 66

Últimes notícies