HomeGastronomiaDiumenge arrenca una nova edició del GastroFruitDolç a Flix

Diumenge arrenca una nova edició del GastroFruitDolç a Flix

Tot és a punt perquè la dolçor de la fruita de temporada arribi al seu punt àlgid. Serà aquest diumenge 6 i dilluns 7 de juliol, al Mercat Municipal de Flix, al cor de la Ribera d’Ebre, quan aquests fruits de la terra esdevindran més protagonistes que mai.

Serà en el marc de GastroFruitDolç, les jornades de cuina professional dedicades a les postres, la pastisseria i la creativitat gastronòmica més llaminera i pionera del país.

Enguany, amb la fruita dolça com a gran protagonista, el certamen oferirà dues jornades per tastar i descobrir com aquest producte de temporada pot convertir-se en una autèntica joia de la cuina contemporània. De la mà de figures com el pastry chef Miquel Guarro, el mestre xocolater Oriol Balaguer o el xef amb estrella Michelin i estrella verda Vicent Guimerà, la fruita del territori es transformarà en postres d’alta volada.

Seran dos dies per a descobrir i tastar l’excel·lència de la fruita dolça i de les postres, i per demostrar que els ingredients de temporada i de proximitat són l’autèntic luxe gastronòmic. Emmarcat en el projecte “12 mesos, 12 paisatges” de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia, GastroFruitDolç 2025 convertirà Flix en la capital de la pastisseria amb un cartell estel·lar que reinvidicarà el producte de local i el talent dolç del país.

Diumenge 6 de juliol

La jornada inaugural, el diumenge 6, arrencarà a les 11.00h amb una masterclass de Miquel Guarro, director creatiu de WeTheFood, reconegut per la seva elegància tècnica i el seu refinament estètic. Guarro portarà a l’escenari una creació amb fruita dolça única, intensa i elegant, amb les cireres com a grans protagonistes.

A continuació (11.45h), hi pujarà Saray Ruiz, directora de l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona qui demostrarà l’art de la pastisseria professional i creativa, a més d’abordar temes com la formació, la innovació i la mirada de gènere en la professió.

La sessió continuarà a les 12.45h amb Eva Feliu, de la Pastisseria 1001 Ullastret, que ens explicarà com potenciar el sabor de la fruita dolça de temporada a la pastisseria sense fer servir làctics, una tècnica molt novedosa que permet gaudir dels dolços a nous públics amb intoleràncies i al·lèrgies.

A les 16.30h, una de les sessions més esperades, la del pastisser local Pau Carranza, que enguany ha estat reconegut amb dos guardons destacats: Millor Pastís de Formatge 2024 i Millor Pa de Sant Jordi 2024.

Li prendrà el relleu noms com Oriol Rossell (17.30h), reconegut entre els 50 millors pastissers de Catalunya, i Llorenç Peral (18.30 h) amb una sessió de bomboneria creativa maridada amb “Aromes de Garnatxa”, del creador de vins Sergi Figueras. Finalment, David del Campo (19.30h) tancarà el dia amb una proposta on la xocolata dialoga amb l’univers creatiu més irreverent.

Dilluns 7 de juliol 

El dilluns a les 10.30h  obrirà GastroFruitDolç amb un dels millors pastissers xocolaters del món: Oriol Balaguer, amb una sessió on elaborarà uns bombons de xocolata amb arròs cruixent de la DOP Arròs del Delta de l’Ebre, que promet maridar paisatge i dolçor. El mestre promet, a més, moltes sorpreses que horminitzarà amb fruita de temporada.

Seguirà les 11.30 h la proposta de cuina dolça de restaurant amb Vicent Guimerà, xef de l’Antic Molí (Estrella Michelin i Estrella Verda), i seguidament, a les 12.30h, la jove pastissera Anna Campos, que ha recuperat la pastisseria L’Estrella, la més antiga de la ciutat comtal, tancarà les sessions amb una masterclass de pastisseria artesana arrelada als orígens.

La cloenda d’aquest certamen tan especial, anirà a càrrec de l’honorable Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig, qui posarà punt i final a dues jornades de showcookings de pastissers, fruita i molta màgia.

Una aposta per la creativitat, la memòria i el producte local

Amb aquesta edició, GastroFruitDolç consolida la seva aposta pel talent local i la projecció internacional, convertint Flix en un epicentre de la cultura dolça i gastronòmica catalana. El certamen, impulsat per l’Ajuntament de Flix, sorgeix com a evolució del projecte GastroEbre, iniciat el 2018 a Horta de Sant Joan, i reivindica amb orgull la feina dels pastissers, cuiners i artesans del territori, sovint poc reconeguda dins la gastronomia generalista.

A més, GastroFruitDolç també vol ser una eina de promoció agroalimentària, fomentant la innovació i posant en valor els productes de qualitat de les Terres de l’Ebre.

Unes jornades impulsades per l’Ajuntament de Flix, que es fan possible gràcies a la col·laboració i suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, el Patronat de Turisme Terres de l’Ebre i la Diputació de Tarragona, l’IDECE, el Consell Comarcal Ribera d’Ebre, FGC Turisme, la DOP Arròs del Delta de l’Ebre, DOP Oli Terra Alta, Estrella Damm, Castey i Grup Rull.

Tres jornades que endolciran el municipi de Flix i les pantalles (es podrà seguir en directe des de GastroEvents Online a YouTube).

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

Últimes notícies