Dono gràcies

Sovint faig referència a una frase de l’arquitecte Rafael Moneo amb la qual em sento molt identificat: “dono gràcies a l’Arquitectura perquè m’ha permès veure a través dels seus ulls el Món”. Amb el seu permís, hi torno a fer esment adaptant-la per dir “dono gràcies al Servei Públic perquè m’ha permès veure a través dels seus ulls Tortosa i la vida dels tortosins i tortosines”.

Perquè com sovint dic: “Hi ha una altra manera de fer política”. Crec fermament que fer política és posar per davant de tot el servei públic i actuar amb absoluta generositat. La política ha d’estar al servei de les persones, i posar-les en la primera línia de la nostra acció política.

Crec en el servei públic, tant és així que el 22 de juny de 2012 prenia possessió del càrrec de regidor a l’Ajuntament de Tortosa, un càrrec que representava un gran honor i oportunitat per treballar per la ciutat i que, amb la meva vocació de servei públic, vaig assumir i desenvolupar amb la responsabilitat que suposa i amb la convicció que volia treballar, juntament amb els meus companys, per la nostra ciutat i pels tortosins i tortosines.

En aquell moment s’encetava una etapa nova per a mi, tot i que ja tenia experiència en la política municipal, i l’emprenia amb moltes ganes de treballar i, sobretot, amb la mà estesa en pro de la millora de la vida dels nostres conciutadans i conciutadanes per transformar Tortosa, tant des de l’oposició com des del Govern municipal.

Sempre he pensat que Tortosa necessitava de molta generositat per arribar a grans acords de govern, i així es va materialitzar el 8 de gener de 2020, quan vam signar el “Compromís per Tortosa”, un pacte entre Junts per Tortosa i el PSC amb la clara intenció de treballar per la ciutat amb l’esforç, la dedicació, la generositat i el compromís que això implica, sempre des del respecte mutu i posant Tortosa per davant de tot.

Un pacte que ha servit per donar estabilitat al Govern de la ciutat i que ha demostrat amb escreix la nostra solvència i capacitat per governar. Perquè ens avala la vocació de servei, la capacitat de treball, la seriositat, la capacitat de gestió i el profund coneixement de la ciutat.

Al llarg de tots aquests anys els socialistes hem treballat, des de l’oposició i des del Govern, per materialitzar el nostre Projecte Socialista i de Progrés per a Tortosa i per continuar el Projecte de Ciutat encetat per l’alcalde Joan Sabaté.

Per a nosaltres, els socialistes, han estat prioritaris la reactivació econòmica, la industrialització i la creació d’ocupació amb la implantació de noves empreses, l’ampliació del Polígon Catalunya Sud i la seva connexió amb el Corredor del Mediterrani per tal que els joves tinguin oportunitats, amb més inversions privades i públiques a la ciutat i menys endeutament; l’atenció a les persones, amb la implementació de plans d’igualtat; la regeneració urbana de Tortosa, amb intervencions a l’espai públic que, juntament amb la recuperació dels terrenys de Renfe per a la ciutat, que es farà efectiva en breu, formen part del nostre Pla Integral del Centre i els Eixamples Nous que ja s’estan desenvolupant; el nou Hospital de Tortosa; l’aposta per la Cultura com a motor generador per crear ciutats mes inclusives i creatives; la cura del Patrimoni; la creació del Pla Local d’Habitatge per garantir un accés digne a l’habitatge; la recuperació de la memòria històrica o la millora dels convenis amb les EMD’s, entre molts altres temes, per fer de Tortosa una ciutat sostenible socialment en la qual ningú es quedi enrere.

Ara, des del PSC Tortosa, apostem clarament per aconseguir l’alcaldia de Tortosa a les properes eleccions del 28 de maig de 2023. Una alcaldia fruit de l’experiència i del treball realitzat tots aquests anys, de la nostra demostrada solvència i capacitat per governar i de la regeneració tant a escala de programa com de lideratges. Per aquest motiu, tal com vaig anunciar el passat mes de juny, he fet efectiva la meva renúncia a l’acta de regidor amb tota generositat i responsabilitat.

Ho he fet entenent que, després de més de 10 anys al servei públic com a regidor, he complert la meva feina, i deixo el partit al lloc més alt des del 2007, en què va tornar a l’oposició. Amb la meva renúncia es tanca una etapa que s’iniciava el 2012, i que potser algun dia es tornarà a obrir.

Ara, la meva vocació de servei públic em farà continuar treballant per la ciutat i pels tortosins i tortosines com a ciutadà, com a professional, com a treballador del sector públic i com a 1r secretari del PSC de Tortosa, per tal que el projecte de ciutat socialista continuï sent una realitat, per una Tortosa per treballar, per avançar, per viure, per gaudir i pels seus pobles.

Dono gràcies al servei públic per haver treballat pel Projecte de Ciutat que sempre he defensat: progressista i socialista, impulsant una Tortosa sostenible i també industrialitzada. Hem cuidat de l’espai públic, la cultura i l’habitatge i crec que el llegat que m’emporto és molt positiu; estic convençut que continuarem junts i juntes treballant per la nostra ciutat, Tortosa.

Enric Roig Montagut
Enric Roig Montagut
arquitecte, vicepresident de Joventuts Musicals de Tortosa
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

26 + = 27

Últimes notícies