HomeSocietatDos olis ebrencs, Iberolei i Identitat, recullen a Jesús els premis obtinguts...

Dos olis ebrencs, Iberolei i Identitat, recullen a Jesús els premis obtinguts en concursos internacionals a Grècia i Alemanya

Dos olis d’oliva verge extra ebrencs, un de Santa Bàrbara i un altre d’Horta de Sant Joan, premiats al Concurs de Tasts d’Olis de les Terres de l’Ebre que s’organitza en el marc de la Fira d’Oli i la Garrofa de Jesús, s’han endut dos destacats guardons als certàmens internacionals, als quals van ser presentats pel comitè organitzador jesusenc.

Una de les possibilitats que dona haver guanyat al concurs de tasts de Jesús, és la de poder participar en concursos internacionals, circumstància que ha permès aconseguir els rellevants reconeixements. D’una banda, la Medalla Platinum al Berlin Global Olive Oli Awards 2023 obtinguda per l’oli Identitat de Toni Beltran d’Horta de Sant Joan, i d’una altra la Medalla de Bronze al International Olive Oil Competition Athena 2023 per l’Agrícola del Camp de Santa Bàrbara pel seu oli Iberolei.

Les mostres dels dos olis van ser enviades per part del comitè organitzador de la Fira de l’Oli i la Garrofa de Jesús als dos certàmens, al grec i a l’alemany, complint així un dels requisits de les bases que atorga la possibilitat d’enviar als olis guanyadors a concursos internacionals. Les dos proves per les quals es va optar, busquen la qualitat dels olis d’oli verge extra, analitzant molts i diversos factors, i acostumen a tenir gran quantitat de candidats d’arreu de món, i és per això que el fet d’haver estat premiats adquireix una especial dimensió. A partir d’ara els dos olis en qüestió se sumen a la important llista de guardonats pels dos jurats, el de Berlin i el d’Atenes, de gran prestigi internacional.

Durant l’acte de lliurament dels guardons, que havien arribat a l’EMD de Jesús, al ser els impulsors de la iniciativa, han assistit els responsables dels dos centres productors, d’Horta i Santa Bàrbara, Toni Beltran i Lluis Cardona, president de la Cooperativa Agrícola del Camp de Santa Bàrbara respectivament. L’alcalde Víctor Ferrando ha volgut insistir en allò que pretén la Fira de l’Oli i la Garrofa, “que no és una altra cosa que estar al costat de la nostra pagesia i ajudar-los en tot el què faci referència a la promoció i difusió dels seus olis. No hi ha cap dubte que els premis que avui han recollit són per dos olis molt concrets i d’una gran excel·lència, però hauríem de considerar que és un reconeixement a tots els olis d’oliva verge extra que es fan a les Terres de l’Ebre d’una gran i contrastada qualitat“.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 3 =

Últimes notícies