HomeEconomiaEl Baix Ebre és la cinquena zona de Catalunya amb el potencial...

El Baix Ebre és la cinquena zona de Catalunya amb el potencial d’ingressos més alt durant l’estiu de l’any 2020 a Airbnb

La comarca del Baix Ebre és una de les zones de Catalunya amb el potencial d’Ingressos més alt Durat l’estiu de l’any 2020 a Airbnb, només superada per Puigcerdà, Costa Brava, Garrotxa i la Vall d’Aran.

El 2020 la pandèmia va motivar a molts viatgers a pensar en destinacions més a prop de casa seva, assegurances i de fàcil accés. Quan va ser possible viatjar durant els mesos d’estiu (de l’1 de juny al 31 d’agost de 2020), el turisme domèstic va generar noves oportunitats econòmiques per a zones allunyades de les grans ciutats beneficiant a milers d’amfitrions a la plataforma Airbnb. Una enquesta elaborada per Airbnb a Espanya apunta que quan sigui possible viatjar en 2021, les dinàmiques seran molt similars a les de l’any passat. Atenent a aquesta enquesta ia les xifres internes de la plataforma de l’estiu 2020, Catalunya és la vuitena regió de el top 10 on l’amfitrió típic obtenir ingressos més alts, amb 720 €, ( al Baix Ebre 1.200 € ) encara que nombroses comarques de l’interior i de la costa destaquen entre les que més ingressos ofereixen per amfitrió típic.

Tal com mostra una enquesta recentment realitzada per Airbnb a Espanya, la passió pels viatges segueix més viva que mai. Gairebé la meitat (46%) dels adults enquestats van assegurar que viatjar era una de les activitats que més trobaven a faltar durant la pandèmia, el doble que anar a bars o restaurants (22%) 1. En el marc del mateix estudi, la seguretat i la neteja figuraven com l’aspecte a tenir més en compte a l’hora de viatjar, amb el 37% triant aquest punt de manera prioritària, gairebé el doble que el destí (18%)Més gana que mai per viatjar i preferència per allotjaments en cases particulars
A l’respondre “quin tipus d’allotjament triarien més probablement per a un proper viatge fora de casa”, el 64% de les respostes es van inclinar per opcions d’allotjament individuals o particulars (com cases, apartaments i cases) davant el 22% que preferien una habitació de hotel1. Entre el tipus de paisatge a què preferien dirigir-se, un paisatge rural a les muntanyes o el camp (35%) o un lloc en la costa espanyola (34%) van ser els dos més escollits, mentre que només el 12% va escollir un destí fora d’Europa1.

Balears i les comunitats autònomes del Nord (País Basc, Cantàbria, Galícia i Astúries) van ser les regions on els amfitrions típics van ingressar més diners en l’estiu de 20202. Quatre de les cinc comunitats autònomes on els amfitrions típics van obtenir ingressos més alts durant aquest període de temps (de l’1 de juny a el 31 d’agost de 2020) van ser de el Nord d’Espanya.

En el top 30 de comarques o zones amb majors ingressos mitjans figuren fins a vuit destinacions de Catalunya, amb ingressos entre 800 € i 1.600 €:

1. Puigcerdà 1.600 €
2. Costa Brava 1.600 €
3. Garrotxa 1.300 €
4. Vall d’Aran 1.300 €
5. Baix Ebre 1.200 €
6. Costa Daurada 900 €
7. Pallars Sobirà 850 €
8. Osona 800 €

Les zones rurals o de baixa densitat de població van ser també les preferides pels viatgers, l’amfitrió típic que va rebre a clients en destinacions rurals a Espanya (àrees de menor densitat) va guanyar al voltant de 940 € l’estiu passat. El 80% dels ingressos totals dels amfitrions a Airbnb a Espanya durant l’estiu 2020 es va concentrar en destinacions no urbans i de baixa densitat de població. “Aquest estiu els viatges seran per reconnectar amb els nostres éssers estimats, en destinacions propers i segurs. L’interès pels viatges domèstics és una bona notícia per als actuals i potencials amfitrions, que en un moment d’incertesa econòmica poden accedir a ingressos addicionals. Els amfitrions a la plataforma Airbnb ingressen fins al 97% del preu fixat per ells”, assenyala Mònica Casañas, directora general d’Airbnb Màrqueting Services SL.

Airbnb va néixer el 2007, quan dos amfitrions van allotjar a tres hostes al seu pis de Sant Francesc. Ha crescut molt des de llavors i, actualment, compta amb 4 milions d’amfitrions que s’han allotjat a més de 800 milions de viatgers en gairebé tots els països del món. Cada dia, els amfitrions ofereixen diàriament estades fora del comú i experiències úniques que permeten als viatgers descobrir el món d’una manera més autèntica i conscient.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 75 = 85

Últimes notícies